Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Delft 2021

Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Delft 2021

"Van jongs af aan heb ik al gezegd dat ik in de ouderenzorg wilde werken. Nu heb ik twee stages gelopen waarbij ik met zowel ouderen als gehandicapten heb gewerkt. En eerlijk? Ik vind de gehandicaptenzorg leuker. Iets minder informeel, het voelt of je wat dichter bij de mensen staat" - Fleur doet de opleiding Verzorgende IG de School voor Zorg en Welzijn Delft.

Veel vragen tijdens de Open Dag
"Omdat ik al wist welke richting ik op wilde, ben ik gewoon verschillende Open Dagen gaan bezoeken om te kijken welke school het beste bij me paste. Uiteindelijk ben ik zo in Delft terecht gekomen. Tijdens de Open Dag heb ik veel vragen kunnen stellen, ook liep er een student met me mee. Er was veel persoonlijke begeleiding en dat sprak me enorm aan! Daarom vind ik het ook leuk dat ik nu ambassadeur ben en mee mag helpen tijdens komende Open Dagen. Van een student hoor je toch meer hoe het ├ęcht is op school. Althans, zo voelt het dan."

Corona en de zorg
"Corona heeft een flinke impact gehad op mijn werk. Op mijn afdeling hadden we drie cli├źnten die positief waren. Als je dan binnenloopt moet je helemaal in pak, ze zien je mimiek niet en begrijpen vaak ook niet wat er aan de hand is. Dat is heel heftig. Je loopt niet meer zomaar even binnen voor een praatje en het is voor die mensen ontzettend eenzaam. Het is dan wel belangrijk dat je thuis dit soort dingen goed bespreekt, zodat je er niet mee blijft rondlopen. In de zorg kun je verschil maken, maar het is ook hard werken, zeker in deze tijden."

De toekomst ligt open
Wat ik hierna ga doen? Ik denk dat ik verder wil in de gehandicapten zorg, ik heb het daar heel erg naar mijn zin. Maar ik heb ook gekeken naar de VEVA. Alleen vraag ik me af of ik dat lichamelijk aan kan. Naast dat ik best onhandig ben, heb ik ook wat lichamelijke klachten, dus ja dat wordt wel een uitdaging. Ik wil ook echt in de zorg richting blijven, dus wie weet dat ik er op een andere manier kan komen, ooit. Ik kan in ieder geval alle kanten op!

Stel veel vragen, dat is echt niet gek. De docenten en studenten op een Open Dag zijn er om je te helpen!

De tip van Fleur