Alumnus School voor Economie Delft

Alumnus School voor Economie Delft

“Op mijn 18e ben ik naar Wuppertal in Duitsland vertrokken om me daar drie jaar lang heel intensief met zwemmen bezig te houden. Eenmaal terug in Nederland koos ik ervoor het topsporttraject te volgen op de School voor Economie Delft. Ik heb daar ook mijn diploma Bedrijfsadministratie gehaald, maar heb daarna toch voor een heel ander traject gekozen op de Haagse Hogeschool.” Bjorn (23) studeerde Bedrijfsadministratie en zit nu op de pabo.

Topsporttraject

“Het topsporttraject houdt in dat de school extra veel rekening houdt met je rooster en dat je lessen makkelijk in kunt halen. Je maakt met elkaar afspraken zodat je tijdens wedstrijden en trainingsmomenten niet naar school hoeft te gaan. Ik vind dat het allemaal erg goed geregeld is en ik heb zonder problemen mijn diploma gehaald.”

Werken met mensen

“Toch heb ik niet gekozen voor een vervolg dat aansluit bij de opleiding waar ik voor geslaagd ben. Ik werk graag met mensen en het is niets voor mij om de hele dag achter een computer te zitten. Toen ik later stage ging lopen, miste ik wel het sociale aspect van het werk. Zodra ik hoorde van het pabo traject was de keus dus snel gemaakt. Dat betekent niet dat het drie ‘verloren jaren’ zijn geweest, integendeel. Wat ik geleerd heb komt nu prima van pas als ik rekenles geef en zonder het mbo niveau 4 diploma had ik me ook niet aan de pabo kunnen inschrijven. Ik vond het een leuke opleiding en de theorievakken waren zeker interessant.”

Alleen voor de klas

“In mijn paboklas zitten studenten van verschillende leeftijden, de jongste is 17 en de oudste is 29. Ik ben nog maar ruim een maand bezig en loop al stage op een basisschool. Daar heb ik zelfs een keer alleen voor de klas gestaan toen er een docent ziek thuis zat. Ik had gelukkig ervaring met lesgeven door de zwemlessen en ik vind het superleuk om met kinderen te werken. De Haagse Hogeschool heeft ook een topsportprogramma, maar daar doe ik niet aan mee. Het allerhoogste niveau is voor mij nu niet meer haalbaar, maar dat geeft niets. Ik sta over een paar jaar voor de klas en dat zie ik al helemaal zitten.”

Zorg dat je bijblijft en loop geen achterstand op. Het kost dan veel meer energie om alles weer in te halen.

De tip van Bjorn