bruisend en gastvrij

De horeca is een sector waar gastvrijheid centraal staat. De gasten hebben steeds meer behoefte aan een waardevolle ervaring. Om de gast het gevoel van service en gastvrijheid te doen ervaren, moet je proactief op deze wensen inspelen. Kwaliteit, gastvrijheid en beleving worden steeds belangrijker.

In de horeca zijn veel richtingen te vinden:

  • Fastservice
  • Koksopleidingen
  • Facilitaire dienstverlening
  • Manager Ondernemer Horeca
  • Meewerkend horeca ondernemer
  • Medewerker in de bediening

Welke richting past het beste bij jou?

Persoonlijk verhaal

Roy van de Bos, een student van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening, heeft een goede tip: ""Kies horeca alleen als je het echt wil gaan doen en je het mensen graag naar de zin maakt. Motivatie is belangrijk." Lees meer

Stage is een onmisbaar onderdeel van het mbo. Stageplaats bieden of zoeken:

Stage Horeca

Stage International Hotel and Management

Meer over stage

Als je het in je hebt om je gasten een leuke avond te geven, dan beleef je daar zelf ook plezier aan.

Alle opleidingen in Horeca


In deze sector ben je dienstverlenend, en daarom zie je er altijd keurig en representatief uit. Dat leer je vanaf dag één op school, want je gaat keurig in pak naar school. Al snel weet je hoe je het mensen goed naar de zin kunt maken en wat wel of niet hoort. Ben jij gastvrij en ondernemend? Kies dan voor één van onderstaande opleidingen in de sector horeca en facilitaire dienstverlening.

Entree

Heb je geen diploma van je middelbare school? Dan kan je beginnen met het volgen van een entreeopleiding. Je wordt opgeleid tot assistent.

Facilitaire dienstverlening

Zonder facilitaire dienstverlening functioneert geen gebouw of bedrijf. Jij hebt een ondersteunende of coördinerende en organiserende rol bij het inrichten en onderhouden van gebouwen.

Fastservice

In de fastfood of -servicesector moet je klantvriendelijk, dienstverlenend en flexibel zijn en altijd snel kunnen handelen.

Hospitality

Hospitality, oftewel gastvrijheid en klantvriendelijkheid, is er op gericht mensen een unieke ervaring te bieden. Of je nu bij een restaurant, hotel of evenementenbureau werkt, jouw werk draait om de gast en hoe je het contact onvergetelijk kunt maken.

Kok

Als kok werk je nauwkeurig en hygiënisch. Je kunt goed plannen en samenwerken in een team.

Manager/ondernemer horeca

Als horecamanager ben je manager én ondernemer. Daarom leer je behalve managementvakken, verschillende kant van het ondernemerschap en ook de praktische vaardigheden als koken en serveren.

Medewerker in de bediening

Een medewerker in de bediening kan in de horecasector en contractcatering werken.

Meewerkend horecaondernemer

Zit het ondernemen in je bloed en wil je een eigen horecabedrijf beginnen? Dan past deze opleiding bij jou! Als meewerkend horecaondernemer run je straks een bedrijf in de kleinschalige horeca.

"Voorkom teleurstellingen en loop eerst een paar keer mee. Dan weet je waar je aan begint."

Wil je persoonlijk studieadvies?

Studie en Loopbaancentrum

Waldorpstraat 41 2521 CA Den Haag
Stage in een hotel in het buitenland....
Jane, 3e jaars Ondernemer-manager horeca

Onze scholen

School voor

Entreeopleidingen

School voor

Horeca en Facilitaire dienstverlening

International Hotel and Management School