Bruisend en gastvrij

De horeca is een sector waar gastvrijheid centraal staat. De gasten hebben steeds meer behoefte aan een waardevolle ervaring. Om de gast het gevoel van service en gastvrijheid te doen ervaren, moet je proactief op deze wensen inspelen. Kwaliteit, gastvrijheid en beleving worden steeds belangrijker.

In de horeca zijn veel richtingen te vinden:

  • Fastservice
  • Koksopleidingen
  • Facilitaire dienstverlening
  • Manager Ondernemer Horeca (hotel)
  • Meewerkend horeca ondernemer
  • Medewerker in de bediening

Welke richting past het beste bij jou?

Binnen elke studierichting zijn vaak meerdere opleidingen beschikbaar op verschillende niveaus. Er is keuze uit een groot aantal opleidingen binnen deze sector. De opleidingen binnen deze sector worden aangeboden op 2 scholen; neem een kijkje bij de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening en de International Hotel and Management School

Alle opleidingen in Horeca


In deze sector ben je dienstverlenend, en daarom zie je er altijd keurig en representatief uit. Dat leer je vanaf dag één op school, want je gaat keurig in pak naar school. Al snel weet je hoe je het mensen goed naar de zin kunt maken en wat wel of niet hoort. Ben jij gastvrij en ondernemend? Kies dan voor één van onderstaande opleidingen in de sector horeca.

Allround hospitality

Hospitality, oftewel gastvrijheid en klantvriendelijkheid, is er op gericht mensen een unieke ervaring te bieden. Of je nu bij een restaurant, hotel of evenementenbureau werkt, jouw werk draait om de gast en hoe je het contact onvergetelijk kunt maken.

Fastservice

In de fastfood of -servicesector moet je klantvriendelijk, dienstverlenend en flexibel zijn en altijd snel kunnen handelen.

Horecaondernemer

Zit het ondernemen in je bloed en wil je een eigen horecabedrijf beginnen? Dan past deze opleiding bij jou! Als je de opleiding Meewerkend horecaondernemer hebt afgerond, run je straks een bedrijf in de (kleinschalige) horeca.

Kok

Als kok werk je nauwkeurig en hygiënisch. Je kunt goed plannen en samenwerken in een team.

Manager/ondernemer horeca (hotel)

Als je wordt opgeleid tot hotel horecamanager krijg je behalve managementvakken ook de verschillende kanten van het ondernemerschap en de praktische vaardigheden als koken en serveren mee.

Medewerker in de bediening

Een medewerker in de bediening kan in de horecasector en contractcatering werken.

Het is belangrijk om af en toe uit je comfortzone te stappen.

Wil je persoonlijk studieadvies?

Studie Info Punt

Waldorpstraat 41 2521 CA Den Haag
Stage in een hotel in het buitenland....
Jane, 3e jaars Ondernemer-manager horeca

Onze scholen

School voor

Entreeopleidingen, jouw opstap naar mbo niveau 2 of werk

School voor

Horeca en Facilitaire dienstverlening

International Hotel and Management School