bring your own device

bring your own device

Beste deelnemer (en/of ouder/verzorger),

Hier vind je informatie over het gebruik van een laptop tijdens de lessen. Vanaf komend schooljaar werk jij in een ‘Bring your own device’ (BYOD)-omgeving. Wat betekent dit? Van jou als student van Mondriaan wordt verwacht dat jij zelf een laptop aanschaft die je kunt gebruiken tijdens de lessen. Omdat je vooral met je laptop aan de slag gaat, hoef je steeds minder boeken aan te schaffen. Hieronder zetten wij op een rij waar je laptop aan moet voldoen.

Waaraan moet mijn apparaat voldoen? *

ROC Mondriaan stelt een aantal minimumeisen, waaraan jouw apparaat moet voldoen. Dit zijn de volgende:

 • Het apparaat dient een laptop of notebook te zijn (dus geen
  tabletvariant)
 • Het operating system is gelijk aan Microsoft Windows 10 of hoger
 • 8 Gb geheugen (min.), 16 Gb (gewenst)
 • Intel i3 (11e gen. of hoger) of Intel i5 (8e gen. of hoger)
 • De mogelijkheid om met ons draadloos netwerk (WiFi-N/ac) te
  verbinden
 • Ook moet je in het bezit zijn van oordopjes of een koptelefoon om zo geluidsfragmenten en/of video’s in de klas te kunnen beluisteren.

Hoe groot moet mijn scherm zijn?

ROC Mondriaan geeft als gewenst aan een schermgrootte van 15,6”. Dit is een gewenste situatie, geen vereiste. Wil je zelf liever een groter of kleiner scherm hebben, dan is dit jouw eigen keuze.

Moet ik nog een webcam hebben?

ROC Mondriaan geeft als gewenste situatie aan om een laptop te nemen met een built-in webcam. Het kan zijn dat voor bepaalde lessen videosessies worden gehouden. Een built-in webcam is in die situatie handiger dan dat je een aparte webcam moet aansluiten.

Ik heb thuis al een laptop?

Zolang je laptop voldoet aan de door ROC Mondriaan gestelde eisen, hoef je geen nieuwe laptop aan te schaffen en kan je je huidige laptop op school gebruiken.

Kan ik mijn MacBook of Chromebook gebruiken op school?

Soms kunnen apparaten die niet aan de ROC Mondriaan vereisten voldoen wel gebruikt worden tijdens de lessen. Houd er dan wel rekening mee dat deze mogelijk niet gebruikt mogen worden tijdens toetsen of examens. Ook kan het zijn dat er applicaties die door de school worden gebruikt niet werken. In deze gevallen kan er geen ondersteuning worden geboden door ROC Mondriaan. De verantwoordelijkheid ligt bij dan de student zelf.

Waar moet ik zo’n laptop aanschaffen?

Je bent vrij om te kiezen in welke winkel jij jouw eigen laptop aanschaft. Dit kan de Mediamarkt, campusshop of een andere webshop zijn, zolang het apparaat maar aan de minimum gestelde eisen van ROC Mondriaan voldoet.

Campusshop.nl

ROC Mondriaan werkt samen met de site Campusshop.nl. Je kunt hier voor een scherpe prijs een laptop aanschaffen. Per school kun je op de site nagaan welke keuzemogelijkheid je hebt. Tevens biedt campusshop je de mogelijkheid om je laptop extra te verzekeren en is het mogelijk een gespreide betaling aan te gaan. Ook heb je gegarandeerd een snelle service of zelfs het gebruik van een vervangende leenlaptop.

Studywise

In samenwerking met Studywise biedt ROC Mondriaan studenten een assortiment laptops aan.

De voordelen van Studywise zijn:

 • Gespreid betalen zonder BKR toetsing en registratie.
 • Direct betalen d.m.v. iDeal of Creditcard.
 • Bij een defect wordt de laptop thuis opgehaald, binnen 5 werkdagen gemaakt en weer thuis afgeleverd, zonder extra kosten.
 • Uitbreiding van garantie naar 3 of 4 jaar inclusief schadedekking mogelijk.
 • In het geval van schadedekking; twee schades volledig gedekt.
 • Geen eigen risico op schadegevallen.
 • Stevige HP laplops, geschikt voor het onderwijs.
 • Heb je schade? Bel met Studywise (088-8282040) en het wordt geregeld!

The Rent Company | De juiste laptop voor jouw studie!

De kans is groot dat je op de middelbare school al met een laptop van The Rent Company hebt gewerkt.
Nu heeft ROC Mondriaan samen met The Rent Company nieuwe laptops geselecteerd die perfect afgestemd zijn op het MBO.
Al vanaf 16,20 per maand!

Bekijk hier het laptop aanbod voor ROC Mondriaan

Voordelen van The Rent Company:

 • Laptops vanaf 16,20 p/maand
 • Geen BKR toetsing en registratie bij huren
 • Altijd inclusief service en garantie bij diefstal/schade
 • Gratis laptop beschermhoes
 • Online besteld = snel thuis geleverd

Dell Advantage voor studenten

Geniet via Dell Technologies het hele jaar van de leukste kortingen op laptops, desktops, monitors en accessoires uit het “Voor Thuis” assortiment. Je ontvangt standaard tot 20% korting, maar met de tijdelijke acties profiteer je zelfs van meer. Hoe werkt het? Ga naar de Dell Advantage website om jouw persoonlijke kortingscodes te claimen met jouw ROC Mondriaan schoolmailadres, ontvang jouw codes binnen een paar seconde op de mail en verzilver ze direct in de online shop. Heb jij nog geen mailadres gekregen van school? Op de website van Dell vind je ook daarover meer informatie.

SURFspot

Heb jij alles al in huis om je studiejaar goed te beginnen?
SURFspot is de ict-webwinkel van het onderwijs! SURFspot werkt samen met alle ROC’s , hogescholen en universiteiten om zo jou voordelige en goede software en hardware te bieden. Vanwege die samenwerking log je makkelijk in met je studentenaccount en wachtwoord van je hogeschool of universiteit. Meer informatie? Kijk op: Wat is SURFspot.

*Mocht de school of opleiding sterk afwijken van de ROC Mondriaan standaard, dan wordt dit door de opleiding kenbaar gemaakt.