Informatie voor decanen en mentoren

Als decaan of mentor speelt u een belangrijke rol in de studiekeuze van uw leerlingen. Met zoveel opleidingen en ontwikkelingen is die studiekeuze is niet altijd even makkelijk. Wij helpen u en uw leerlingen daarom graag verder.

Op deze pagina hebben we alle belangrijke informatie voor u op een rijtje gezet.

Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele ontwikkelingen? Schrijft u zich dan in op onze nieuwsbrief.

Ja! Hou mij op de hoogte

Hulp bij de studiekeuze van uw leerlingen

We bieden verschillende manieren aan om uw leerling te helpen bij zijn/haar studiekeuze.

Zo kunnen leerlingen zelf aan de slag met een studiekeuzetest, 1-op-1 advies ontvangen of naar één van de geplande voorlichtingsactiviteiten. Ook komen we op aanvraag naar uw school toe. Bekijk onze voorlichtingsagenda en ons on-demand aanbod.

Aanbod voorlichtingsactiviteiten voor uw leerlingen

Open Dagen

Studiekeuzetest

StIP (1-op-1 advies)

Beroepen- en interessetest

Proefstuderen

Folders, brochures en video’s

Blijf op de hoogte

Decanen nieuwsbrief
Een aantal keer per jaar versturen we een digitale nieuwsbrief om u en uw collega’s te informeren over belangrijke ontwikkelingen, nieuws en leuke activiteiten. Ontvangt u deze nieuwsbrief nog niet? Meld u zich dan aan door het contactformulier onderaan deze pagina in te vullen.

Decanenbijeenkomsten
Samen willen we dat leerlingen de juiste opleiding kiezen en hun schoolcarrière succesvol voortzetten. Daarom organiseren we elk jaar verschillende bijeenkomsten voor decanen van vo-scholen in de regio Haaglanden. Dit doen we samen met Spirit4you. Elkaar leren kennen, netwerken, kennis delen en nascholing staan centraal tijdens deze bijeenkomsten.

Aanvullende eisen en numerus fixus opleidingen

Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen of een numerus fixus.

Dat betekent dat voor de start van sommige opleidingen extra eisen worden gesteld. Dat doen we bijvoorbeeld bij opleidingen waar fysiek en/of mentaal veel gevraagd wordt van onze studenten. Voor het schooljaar 2023-2024 gelden aanvullende eisen voor de volgende opleidingen:

Een aantal opleiding bij ROC Mondriaan hebben een numerus fixus. Dat betekent dat we een beperkt aantal studenten plaatsen. Dat doen we bijvoorbeeld als het aantal stageplekken beperkt is. Voor het schooljaar 2023-2024 geldt een numerus fixus voor de volgende opleidingen:

“Samen vervullen we een belangrijke rol in de studiekeuze van je leerlingen.”

Mirel, Voorlichter ROC Mondriaan

Extra ondersteuning

Downloads

Algemene informatie over het mbo

Na het mbo

Schrijf u in en maak kennis

Vul uw gegevens in en ontvang onze digitale decanennieuwsbrief. Zo blijft u op hoogte van belangrijke ontwikkelingen, nieuws en leuke activiteiten. Ook maken we graag kennis met u.