Opleidingsschool Mondriaan

Opleidingsschool Mondriaan

Ben je student aan de lerarenopleiding en wil je docent worden in het beroepsonderwijs? Zie jij het als een uitdaging om dat in een grootstedelijke context te doen? Kom dan stage lopen bij Opleidingsschool Mondriaan. Je bent van harte welkom!

Opleidingsschool Mondriaan
Opleidingsschool Mondriaan is een partnerschap tussen ROC Mondriaan, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Leiden. Samen vormen we één “school” waar jij het vak leert door stage te lopen, werkplekleren, bij een van de 26 scholen van ROC Mondriaan. Voor jou als docent in opleiding betekent dit volop keuze. Je kunt kiezen voor een stage die past bij jouw interesses en jouw toekomstbeeld.

Wij vinden samenwerking bij Opleidingsschool Mondriaan heel belangrijk. Wij leren jou graag alle kneepjes van het vak, maar wij leren ook graag van jou. Zo werken we samen aan leuk en goed onderwijs voor de studenten van ROC Mondriaan.

Bij ons behoud je de regie op je eigen leerproces en krijg je alle ruimte om je talent te ontwikkelen.  Je doet kennis op over de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs en krijgt de mogelijkheid om extra scholing en certificaten te behalen. Veel van onze docenten in opleiding krijgen een aanstelling. Ongeveer 60 % van deze groep krijgt een dienstverband en blijft bij ROC Mondriaan werken.

Hoe ziet jouw stage bij ROC Mondriaan eruit?
Als docent in opleiding (dio) van de Hogeschool Rotterdam en de Hogeschool Leiden kom je bij ROC Mondriaan ervaring en kennis opdoen voor het docentschap in het mbo.

Ongeveer 40% van het opleidingsprogramma vindt plaats bij ROC Mondriaan. We zien de praktijk als een rijke leeromgeving. Je loopt mee met docenten van ROC Mondriaan en krijgt daarnaast verschillende workshops aangeboden. Zo krijg jij de kans om je kennis te verdiepen en te verbreden.

Vragen?
Heb je vragen over de opleidingsschool Mondriaan? We helpen je graag verder.

Als student van Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Leiden loop je bij ons je stage en ben je onderdeel van het docententeam.