Studie Info Punt (StIP)

Ben je bijna klaar met het voortgezet onderwijs en weet je nog niet zo goed wat je hierna wilt gaan doen? Of wil je veranderen van studierichting maar weet je nog niet welke? Dan ben je bij het Studie Info Punt (StIP) aan het juiste adres.

Ontdek wat het StIP voor je kan betekenen, of het nu gaat over vervolgonderwijs in het algemeen, onze Mondriaanopleidingen of als je in een bijzondere situatie zit en wat extra begeleiding of advies kunt gebruiken.

Waarom het StIP?
Het kiezen van je vervolgopleiding kan best lastig zijn. Vaak heb je als (toekomstige) student wel een idee waar je interesses liggen, maar weet je niet welke opleiding of studierichting daarbij past. Het StIP adviseert en begeleidt studenten voor en tijdens hun studie. Daarom focussen wij ons niet alleen op informatie rondom de opleidingen, maar ook op de studie zelf. Bijvoorbeeld door passend onderwijs en financiële dienstverlening.

Voor wie is het StIP?
Niet alleen (toekomstige) studenten kunnen bij ons terecht, ook als docent, ouders of decaan kun je vragen aan ons stellen. We bieden voorlichting aan scholen van het voortgezet onderwijs.

Wat biedt het StIP?
Naast studieadvies en beroepskeuzetests kun je bij ons terecht als je extra hulp of voorzieningen nodig hebt, bijvoorbeeld vanwege een beperking. Ook bieden wij extra begeleiding bij aanmelding voor een opleiding.

Heb je vragen over een van onderstaande onderwerpen? Wij helpen je graag verder:

  • studiekeuze en voorlichting
  • coördinatie passend onderwijs
  • ondersteuning voor studenten die door omstandigheden niet meer op school zitten, maar wel graag willen studeren
  • financiële dienstverlening bij schuldenproblematiek
  • financiële ondersteuning bij de aanschaf van boeken en/of leermiddelen
  • interne trainingen voor studenten

De deur staat altijd open
Je hoeft bij het StIP geen afspraak te maken. Wij zijn dagelijks geopend van 8:00 tot 17:00 uur. Loop dus gerust even bij ons binnen.* Daarnaast kan je ons ook altijd mailen of bellen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

*Coronavirus en StIP
In verband met het coronavirus en de daarbij horende maatregelen kun je ons op dit moment het beste telefonisch bereiken op: 088 – 6662000. Wil je toch liever persoonlijk afspreken? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Contactgegevens:
Studie Info Punt (StIP)

Waldorpstraat 41
2521 CA Den Haag
E-mail: stip@rocmondriaan.nl
Telefoonnummer: 088-6662000

Het StIP is een Mondriaanvoorziening van BAS: Begeleiding, Advies en Schakeltrajecten.