Studie Info Punt (StIP)

Ben je bijna klaar met het voortgezet onderwijs en weet je nog niet zo goed wat je hierna wilt gaan doen? Of wil je veranderen van studierichting maar weet je nog niet welke? Dan ben je bij het Studie Info Punt (StIP) aan het juiste adres.

Ontdek wat het StIP voor je kan betekenen, of het nu gaat over vervolgonderwijs in het algemeen, onze Mondriaanopleidingen of als je in een bijzondere situatie zit en wat extra begeleiding of advies kunt gebruiken.

Waarom het StIP?
Het kiezen van je vervolgopleiding kan best lastig zijn. Vaak heb je als (toekomstige) student wel een idee waar je interesses liggen, maar weet je niet welke opleiding of studierichting daarbij past. Het StIP adviseert en begeleidt studenten voor en tijdens hun studie. Daarom focussen wij ons niet alleen op informatie rondom de opleidingen, maar ook op de studie zelf. Bijvoorbeeld door passend onderwijs en financiële dienstverlening.

Voor wie is het StIP?
Niet alleen (toekomstige) studenten kunnen bij ons terecht, ook als docent, ouders of decaan kun je vragen aan ons stellen. We bieden voorlichting aan scholen van het voortgezet onderwijs.

Wat biedt het StIP?
Naast studieadvies en beroepskeuzetests kun je bij ons terecht als je extra hulp of voorzieningen nodig hebt, bijvoorbeeld vanwege een beperking. Ook bieden wij extra begeleiding bij aanmelding voor een opleiding.

Heb je vragen over een van onderstaande onderwerpen? Wij helpen je graag verder:

  • studiekeuze en voorlichting
  • coördinatie passend onderwijs
  • ondersteuning voor studenten die door omstandigheden niet meer op school zitten, maar wel graag willen studeren
  • financiële dienstverlening bij schuldenproblematiek
  • financiële ondersteuning bij de aanschaf van boeken en/of leermiddelen
  • interne trainingen voor studenten

De deur staat altijd open
Je hoeft bij het StIP geen afspraak te maken. Wij zijn dagelijks geopend van 8:00 tot 17:00 uur. Loop dus gerust even bij ons binnen. Daarnaast kan je ons ook altijd mailen of bellen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens:
Studie Info Punt (StIP)

Waldorpstraat 41
2521 CA Den Haag
E-mail: stip@rocmondriaan.nl
Telefoonnummer: 088-6662000

Op dinsdag 28 juni 2022 is het Studie Infopunt gesloten van 08:45-10:45 uur i.v.m. een bijeenkomst.

Het StIP is een Mondriaanvoorziening van BAS: Begeleiding, Advies en Schakeltrajecten.


Interne trainingen bij het Studie Info Punt

Het Studie Info Punt is de plek waar je terecht kan voor interne trainingen voor de studenten. Studenten kunnen hier aangemeld worden en het StIP zorgt voor de coördinatie, planning en organisatie van locatie en trainers.

De trainingen

Op dit momenten worden de volgende trainingen aangeboden, namelijk: ” Faalangstreductie” en “Jezelf vertrouwen”. Daarnaast wordt de training “Agressieregulatie” ontwikkeld.

Voor alle trainingen geldt dat ze gemiddeld 3 keer per jaar aangeboden worden. Het gaat om 8 bijeenkomsten in groepsverband. Het zijn kleine groepen van 8 tot maximaal 10 personen. De trainingen duren tussen 1,5 tot 2 uur per keer. Voorafgaand aan de training vindt er een individueel intakegesprek plaats.

Jezelf vertrouwen

De training ‘Jezelf vertrouwen” gaat over het vergroten van je zelfvertrouwen zodat studenten positiever en meer zelfredzaam in de maatschappij komen te staan. Het is voor studenten die te maken hebben met een laag zelfbeeld, te kort schieten aan sociale vaardigheden of te maken hebben met een gering identiteitsbesef. Deze training vindt plaats in de periode oktober tot en met december, januari tot en met maart en april tot en met juli.

Faalangstreductie

Bij deze training krijgt de student tools/handreikingen door middel van informatie en oefeningen om om te gaan met de eigen stress. De training is bedoeld voor studenten die last hebben van faalangst, stress, concentratieproblemen, uitstelgedrag, piekeren, slecht slapen en bang zijn om te falen. Deze training vindt plaats in de periode oktober tot en met december, februari tot en met april, april tot en met juli.

Agressieregulatie

Bij de training “Agressieregulatie” staat het omgaan en het beheersen van de eigen emoties centraal. Door de combinatie van theorie en oefeningen krijgen studenten handvatten om hier mee om te gaan.

Voor meer informatie: Studie Info Punt (StIP): Waldorpstraat 41
2521 CA Den Haag
trainingen.stip@rocmondriaan.nl
088-6662000