Studie Info Punt (StIP)

Studie Info Punt (StIP)

Ben je bijna klaar met het voortgezet onderwijs en weet je nog niet zo goed wat je hierna wilt gaan doen? Of wil je veranderen van studierichting maar weet je nog niet welke? Dan ben je bij het Studie Info Punt (StIP) aan het juiste adres.

Ontdek wat het StIP voor je kan betekenen, of het nu gaat over vervolgonderwijs in het algemeen, onze Mondriaanopleidingen of als je in een bijzondere situatie zit en wat extra begeleiding of advies kunt gebruiken.

Waarom het StIP?

Het kiezen van je vervolgopleiding kan best lastig zijn. Vaak heb je als (toekomstige) student wel een idee waar je interesses liggen, maar weet je niet welke opleiding of studierichting daarbij past. Het StIP adviseert en begeleidt studenten voor en tijdens hun studie. Daarom focussen wij ons niet alleen op informatie rondom de opleidingen, maar ook op de studie zelf. Bijvoorbeeld door passend onderwijs en financiële dienstverlening.

Voor wie is het StIP?

Niet alleen (toekomstige) studenten kunnen bij ons terecht, ook als docent, ouders of decaan kun je vragen aan ons stellen. We bieden voorlichting aan scholen van het voortgezet onderwijs.

Wat biedt het StIP?

Naast studieadvies en beroepskeuzetests kun je bij ons terecht als je extra hulp of voorzieningen nodig hebt, bijvoorbeeld vanwege een beperking. Ook bieden wij extra begeleiding bij aanmelding voor een opleiding.

Heb je vragen over een van onderstaande onderwerpen? Wij helpen je graag verder:

  • studiekeuze en voorlichting
  • coördinatie passend onderwijs
  • ondersteuning voor studenten die door omstandigheden niet meer op school zitten, maar wel graag willen studeren
  • financiële dienstverlening bij schuldenproblematiek
  • financiële ondersteuning bij de aanschaf van boeken en/of leermiddelen
  • interne trainingen voor studenten

De deur staat altijd open

Je hoeft bij het StIP geen afspraak te maken. Wij zijn dagelijks geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Loop dus gerust even bij ons binnen. Daarnaast kan je ons ook altijd mailen of bellen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens:

Studie Info Punt (StIP)
Waldorpstraat 41
2521 CA Den Haag
E-mail: stip@rocmondriaan.nl
Telefoonnummer: 088-6662000
www.rocmondriaan.nl/hulp-bij-het-kiezen

Het StIP is een Mondriaanvoorziening van BAS: Begeleiding, Advies en Schakeltrajecten.

Interne trainingen bij het Studie Info Punt

Het Studie Info Punt is de plek waar je terecht kan voor interne trainingen voor de studenten. Studenten kunnen hier aangemeld worden en het StIP zorgt voor de coördinatie, planning en organisatie van locatie en trainers. Indien een verwijzer vanuit ROC Mondriaan een groep studenten heeft om aan te melden en/of een training op locatie wil aanvragen kan dat.

De trainingen

Voor alle trainingen geldt dat ze- in een reeks- gemiddeld 3 keer per jaar aangeboden worden. Het gaat om bijeenkomsten in groepsverband. Het zijn kleine groepen van 8 tot maximaal 10 personen. De trainingen duren tussen 1,5 tot 4 uur per keer. Voorafgaand aan de training vindt er een individueel intakegesprek plaats.

Training 'Jezelf vertrouwen'

De cursus 'Jezelf vertrouwen' draait om het vergroten van het zelfvertrouwen van studenten, zodat ze positiever in het leven staan en leren om beter op hun gevoel te vertrouwen. Deze training vindt plaats in de periode oktober tot en met december, januari tot en met maart en april tot en met juli.

Training 'Faalangstreductie'

Deze training is voor studenten met uitstelgedrag, last van black-outs en stress bij spannende momenten zoals een toets of examen. Het wordt gegeven in de periode oktober tot en met december, februari tot en met april, april tot en met juli.

Training 'Emotieregulatie'

Bij de training 'Emotieregulatie' staat het omgaan en het beheersen van de eigen emoties centraal. Door de combinatie van theorie en oefeningen krijgen studenten handvatten om hier mee om te gaan. Het is een interactieve training waarbij de studenten soms letterlijk in beweging worden gebracht met behulp van fysieke oefeningen. De training vindt plaats in de periode oktober tot mei.

Training 'Budgetteren'

Voor studenten die beter willen leren omgaan met geld en financiële onderwerpen, is er de training 'Budgetteren'. De training vindt plaats in de periode oktober tot en met mei.

Klaar voor de Arbeidsmarkt

Na deze training van 4 dagdelen beschikken de studenten over een persoonlijke profiel tekst, weten ze hoe ze de juiste vacatures zoeken, hebben ze een CV, leren ze een goede motivatiebrief schrijven en oefenen ze het voeren van een sollicitatiegesprek. Kortom een perfecte voorbereiding voor de arbeidsmarkt. Deze training vindt een aantal keer per jaar plaats in de periode oktober tot en met mei.

Training 'Pitch jezelf'

Een éénmalige training van 4 uur voor studenten, na deze training kunnen ze zichzelf in drie zinnen voorstellen in een toekomstig sollicitatiegesprek en/of bij netwerkgesprekken. De training vindt een aantal keren per jaar plaats in de periode oktober tot en met mei.

Voor meer informatie:
Studie Info Punt (StIP):
Waldorpstraat 41
2521 CA Den Haag
mailto:trainingen.stip@rocmondriaan.nl
088-6662000