Zij-instromer bij Mondriaan

Een nieuwe carrière als docent of instructeur?

Het mbo biedt verrassend veel mogelijkheden om aan de slag te gaan als docent of instructeur. ROC Mondriaan biedt een brede range aan opleidingen. Van marketing tot zorg, bouw of horecavakken. Met jouw kennis van het werkveld kun je als zij-instromer solliciteren bij ROC Mondriaan. Ook als je geen ervaring hebt voor de klas, of er niet voor bent opgeleid.

Als docent of instructeur kies je voor een baan met maatschappelijke betekenis. Met jouw vakkennis en werkervaring draag je bij aan de ontwikkeling van de vakmensen van de toekomst. En je bereidt jonge mensen voor op hun deelname aan de samenleving. Welke mogelijkheden zijn er?

Docent worden bij Mondriaan

Je kunt solliciteren als docent bij ROC Mondriaan als je een WO of HBO-diploma hebt dat aansluit bij bij de opleiding waar je aan de slag wilt. Daarnaast ben je bereid je lesbevoegdheid te halen. Je volgt een opleiding die je afsluit met een zogenoemd pedagogisch didactisch getuigschrift (PDG).

Heb je geen WO of HBO-diploma, maar wel een MBO- diploma? Dan kun je solliciteren als je ruime werkervaring (+3 jaar) hebt die aansluit bij de school waar je aan de slag wilt.. Ook doe je een assessment om te laten zien dat je functioneert op HBO werk en denkniveau. Daarnaast ben je bereid je lesbevoegdheid te halen. Je volgt een opleiding die je afsluit met een zogenoemd pedagogisch didactisch getuigschrift (PDG).

Hoe haal je je lesbevoegdheid?

Als je wordt aangenomen bij ROC Mondriaan, volg je een opleiding in didactische en pedagogische vaardigheden. Deze sluit je af met een zogenoemd pedagogisch didactisch getuigschrift (PDG). Je kunt je PDG deels in werktijd halen. Ook betaalt Mondriaan de opleidingskosten. Voorwaarde is wel dat je een aanstelling van minimaal 0,4 fte hebt.

Kijk nu naar de vacatures bij Mondriaan.

Instructeur worden bij Mondriaan

Als instructeur geef je praktijklessen en/of begeleid je studenten. Je kunt solliciteren met een diploma van een beroepsopleiding op niveau 3 of 4, als deze past bij het t werkveld van de school waar je wilt werken. Daarnaast ben je bereid een opleiding te volgen tot instructeur.

Heb je geen MBO-diploma? Dan kun je solliciteren als je ruime werkervaring (+3 jaar) in het vakgebied hebt. Met een assessment laat je zien dat je werk- en denkniveau voldoende is. Daarnaast ben je bereid een opleiding te volgen tot instructeur.

Wat houdt de opleiding tot instructeur in?

Als je wordt aangenomen als instructeur bij Mondriaan, volg je de specialistenopleiding tot instructeur deels in werktijd. Dit is een eenjarige bbl- opleiding. Je gaat een dag in de week naar school en je bent voor minimaal 16 uur per week werkzaam als instructeur. Je leert de pedagogische en didactische vaardigheden die je nodig hebt om jouw praktijkervaring door te geven aan de studenten.

Kijk nu naar de vacatures bij Mondriaan.