student Legal, Insurance & HRM specialist

student Legal, Insurance & HRM specialist

"Ik vond het best lastig om een keuze te maken voor een opleiding die echt bij mij paste. Ik heb veel studiekeuze tests gedaan en de Open Dag bezocht. Daar vertelde een docent over een nieuwe opleiding: Legal, Insurance & HR Specialist. Toen ik hoorde dat je hierbij zowel met juridische zaken als met mensen te maken hebt was ik om. Ik heb me diezelfde dag nog aangemeld!" - Jonas (18) doet de opleiding Legal, Insurance & HR Specialist bij de Business School van ROC Mondriaan.

Een goede combinatie

Het lijkt me heel erg leuk om na mijn studie te werken voor een groot (internationaal) bedrijf of overheidsinstelling. Dingen tot de bodem uitzoeken en dan zorgen dat anderen dat ook begrijpen of juist bezig zijn met vertrouwelijke informatie. Ik vind het ook belangrijk om te kijken naar wat de toekomst biedt, veel dingen die bijvoorbeeld vroeger handmatig gedaan werden kunnen nu automatisch. Dit maakt het extra belangrijk om een specialisme te kiezen. Met deze opleiding kan ik in ieder geval nog verschillende kanten op. Ik hoef niet nu al één richting te kiezen, maar kan juist ontdekken wat ik het leukste vind. Dat is voor mij echt een uitkomst."

Doorstromen naar het hbo of juist aan het werk?

"Zelf denk ik dat ik hierna nog door wil stromen naar het hbo, welke opleiding ik dan precies wil doen dat weet ik nog niet. Maar het is fijn dat de mogelijkheid er is. De school kan mij daar ook heel goed in begeleiden, sowieso denkt de school en de docenten goed mee. Ik heb het idee dat deze opleiding heel goed aansluit bij wat je hierna in de praktijk tegen gaat komen. Je wordt echt klaargestoomd voor het werkveld, maar hebt ook de mogelijkheid om nog verder te leren. Ik kan het iedereen aanraden!"

Kijk ook eens bij de andere Business opleidingen! Je kan door de opzet van de opleidingen eventueel op een later moment van richting veranderen of in sommige gevallen zelfs versneld een diploma halen.

De tip van Jonas