Breng mensen in beweging

Breng mensen in beweging

Hou jij van sporten en vind jij het leuk om (sport) activiteiten of evenementen te organiseren? Zie jij jezelf als sportinstructeur, trainer of lifestylecoach? Dan hebben wij daar de goede opleidingen voor.

De opleidingen in deze richting bereiden je voor op een toekomst in de wereld van lifestyle, sport en bewegen. Je leert les- en leidinggeven bij verschillende activiteiten en doelgroepen: van jong tot oud, van vakantiegangers, fanatieke sporters tot recreanten en mensen uit verschillende culturen. Bovendien leer je hoe je een voedingsadvies geeft en sport- en bewegingsprojecten, zoals sporttoernooien, coördineert.

Afhankelijk van de richting die je kiest, kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een buurt- of sportvereniging, welzijnscentrum, gevangenis of gemeentelijke instelling. Als je wilt, kun je jezelf specialiseren in bijvoorbeeld ondernemerschap of een specifieke doelgroep zoals ouderen. Je kunt ook een specialisatie kiezen zoals voetbaltrainer, zwemleraar, judotrainer, instructeur outdoor activiteiten, waarbij het in veel gevallen mogelijk is een bondsdiploma te halen

Na- en bijscholing
Los van de reguliere mbo-opleidingen bieden wij na- en bijscholingscursussen aan. Zo kun je je specialiseren als voetbaltrainer, gymnastiek leider of fitnessinstructeur.

  • sportspecialisaties met een bondsdiploma
  • ondernemerschap
  • gezonde leefstijl
  • veilig sportklimaat
Onze scholen

Lifestyle, Sport en Bewegen iets voor jou?

Alle opleidingen in Sport en Bewegen

We bereiden je voor op een toekomst in de lifestyle, sport en bewegingswereld. We bieden verschillende opleidingen aan waardoor jij op je eigen niveau kunt studeren. Dus, houd jij van sporten en breng je mensen graag in beweging? Volg dan één van onderstaande opleidingen.

Bol op de werkvloer

Assistent sport & dienstverlening

Entree, bol, bbl Meer over deze opleiding

Sport en Bewegen

Dienstverlening, Medewerker sport en recreatie

Niveau 2, bol Meer over deze opleiding

Sport- en bewegingsleider

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Sport- en Bewegingscoördinator

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Sport- en bewegingscoördinator Versneld/Sprinttraject voor havisten

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding
Sprinttraject havisten

"Ik wil iedereen de tip geven om te kiezen voor werk waar je je goed bij voelt. Ik ben blij als ik mensen kan helpen."

De tip van Kimberly
Lees het hele verhaal van Kimberly

Na- en bijscholingsaanbod Sport en Bewegen

De school voor Lifestyle, Sport en Bewegen biedt na- en bijscholing aan in de vorm van verschillende cursussen. Zie hieronder ons actuele aanbod:

Gymnastiek assistent (niveau 2)
Gymnastiek leider (niveau 3)
Voetbaltrainer TC 2
Voetbaltrainer TC 3

Excellent in Lifestyle, Sport en Bewegen

Ben je sportief, kun je goed omgaan met mensen en lijkt je het begeleiden van bewegingsactiviteiten uitdagend? Kies voor Lifestyle, Sport en Bewegen. Je krijgt veel begeleiding van docenten die actief zijn in het werkveld. Tijdens de opleiding volg je keuzedelen die je afsluit met een bondsdiploma zoals KNVB, Judobond, NPZ/NRZ en NL Actief. Je bent met deze diploma’s specialist in binnen- en buitenland.

Wil je persoonlijk studieadvies?

Studie Info Punt

Waldorpstraat 41 2521 CA Den Haag

Onze scholen

Lifestyle, Sport en Bewegen

Bekijk deze school