MonCoach

Coaching door MonCoach: zet de volgende stap!

MonCoach koppelt studenten aan een ervaren vrijwilliger uit het werkveld. In een doelgericht coachingtraject kan de student werken aan verschillende vaardigheden en competenties zoals: plannen en organiseren, solliciteren, presenteren en zelfvertrouwen. Samen met de vrijwilliger gaat de student aan de slag. Andersom maakt de vrijwilliger kennis met de werknemer van de toekomst. Er wordt een frisse kijk geboden en deze ervaring kan voor beide partijen nieuwe inzichten opleveren. Een win-win situatie dus.

Waarom MonCoach?
Wij begeleiden en coachen onze studenten waardoor ze meer uit zichzelf en hun opleiding halen. Hierbij is motivatie en enthousiasme een grote drijfveer. Dit doen we niet alleen, samen met onze vrijwilligers bieden we een stip op de horizon voor onze studenten. Door coach en student worden samen doelen vastgesteld waar ze tijdens het coaching traject naartoe zullen werken. Elke student die ingeschreven staat bij een opleiding van Mondriaan, dus van niveau 1-4, maar ook cursisten van de Taal+ school kunnen zich aanmelden. Mail naar moncoach@rocmondriaan.nl voor meer informatie.

Werkt u bij een bedrijf, organisatie of overheid en wilt u coach worden bij MonCoach?
Inmiddels hebben we ruim 200 vrijwilligers uit het werkveld die onze studenten coachen en begeleiden. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe coaches. Bent u werkzaam in het bedrijfsleven of bij de gemeente of andere overheidsinstanties en wilt u ook verschil maken en uw kennis en ervaring delen? Meld u zich dan nu aan als coach. Na een persoonlijk intakegesprek wordt u met een passende student (individueel maar in duo’s/groepjes is ook een optie) gematcht. Ook is het mogelijk om u aan te melden om een gastles te geven aan onze studenten. Mail naar moncoach@rocmondriaan.nl en wij nemen contact met u op.

Ben je student en wil je gecoacht worden door MonCoach?
Ben jij als student ingeschreven bij Mondriaan en wil je alles uit jezelf en je opleiding halen? Of kun je wel wat extra hulp gebruiken bij een van de thema’s die hieronder beschreven staan? Dan kun je je aanmelden voor jouw persoonlijke coach. Je kunt je het hele jaar door aanmelden. De coachingsessies vinden plaats eens per twee weken - maar vaker mag natuurlijk ook - naast je reguliere lessen. Het coachingtraject bestaat uit gemiddeld 4-6 gesprekken van een uur.

Het enige vereiste voor dit coachingtraject is dat je je ervoor inzet, er overdag tijd voor wil vrijmaken en gemotiveerd bent. Tijdens een coachingtraject kun je werken aan de volgende thema’s:

  • plannen en organiseren
  • solliciteren
  • presenteren
  • zelfvertrouwen en assertiviteit
  • netwerken
  • beroepshouding
  • Nederlandse conversatie (vanaf niveau A2)
  • werkplekbezoek

Contact:
Mail ons voor meer informatie, dan nemen wij contact op.

MonCoach
Waldorpstraat 41
2521 GA Den Haag
E-mail: moncoach@rocmondriaan.nl
Tel.:088-6663367 ROC Mondriaan
0634387747 (Elles Boot)
0638825617 (Fatima Mufti)

MonCoach is een Mondriaanvoorziening van BAS: Begeleiding, Advies en Schakeltrajecten.

Zet de volgende stap met MonCoach