Kans op werk na het mbo

Kans op werk na het mbo

Wil jij een mbo-opleiding gaan doen? Dan is het natuurlijk belangrijk om te bedenken welke opleiding het beste bij jou past. Maar heb je ook al eens nagedacht over wat je na je opleiding wilt doen?

Een mbo-diploma is een goede start van jouw toekomst en biedt je veel kansen. Ga je verder leren, een eigen bedrijf starten of toch liever werken? Welke keuze je uiteindelijk ook maakt, het is goed om ook te kijken naar je baankansen na het behalen van jouw mbo-diploma. De kans op een baan met een mbo-diploma verschilt namelijk per opleiding.

Om de kans op werk te vergroten bieden we (oud)studenten* van ROC Mondriaan extra ondersteuning aan bij het vinden van werk. Met deze gratis extra hulp gaan onze studenten goed voorbereid de arbeidsmarkt op.

Welk werk kan jij gaan doen met je mbo-diploma?
Er bestaan een hele boel beroepen. Hoe kom je erachter welke bij jou en jouw opleiding past?
Bekijk onderstaande links voor een overzicht van alle banen die je kunt kiezen met mbo-diploma.

Kiesmbo.nl
bekijkjetoekomstnu.nl

Wat is de kans op werk met je mbo-opleiding?
Wanneer je een mbo-opleiding kiest, wil je weten of je straks met je diploma werk vindt. Het SBB (Stichting Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven) geeft hierover een advies per opleiding en per regio. Het advies kan per jaar wisselen.
Bekijk op de website van het SBB de meest actuele informatie over kans op werk na het mbo.

Op Weg Naar Werk: ondersteuning bij het vinden van werk

  • Wat zijn jouw toekomstplannen?
  • Wil je gaan werken of denk je na over een vervolgopleiding?
  • En waar begin je?

Geen makkelijke vragen. Wij helpen onze (oud)studenten* daar graag bij, zonder kosten! Of het nou om een adviesgesprek gaat, een (sollicitatie)training of toegang tot een online platform om je zo verder te helpen op de arbeidsmarkt: wij hebben een passend aanbod.

Wil je meer weten? Mail naar opwegnaarwerk@rocmondriaan.nl of bel/whatsapp naar 06 81 14 03 93 of naar 06 81 03 07 74.

Ben je een (oud)student* van ROC Mondriaan en wil je je direct aanmelden voor deze ondersteuning? Dat kan! Vul ons aanmeldformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

*) Je kan gebruik maken van Op Weg Naar Werk als je student bent bij ROC Mondriaan of als je minder dan 1 jaar geleden een ROC Mondriaan diploma hebt gehaald.

Mijn diploma is me alles waard. Ik zet door!

Bert, student ICT

Wat is je kans op werk zonder diploma?

Je kans op het vinden van werk is veel groter als je je opleiding goed afrondt. Het is dan ook belangrijk dat je je diploma behaalt.

Zit het tegen met je studie? En wil je het liefst stoppen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het Studie Info Punt.. Zij bekijken samen met jou naar wat de mogelijkheden zijn om toch je mbo-diploma te behalen.