Word taalvrijwilliger!

Word taalvrijwilliger!

Veel mensen hebben moeite met lezen, schrijven en het spreken van de Nederlandse taal. Zo ook in onze regio. Vind jij het leuk om met taal bezig te zijn en om anderen te helpen? Meld je dan aan als Taalvrijwilliger! Je begeleidt onze cursisten en ondersteunt daarmee de docenten. De cursisten zijn ingedeeld naar taalniveau en leervaardigheid.

Door het stimuleren en leren van ‘beter Nederlands lezen, schrijven en spreken’ worden de kansen van onze cursisten in de samenleving vergroot. Tegenwoordig is digitale vaardigheid een must. Als Taalvrijwilliger kun je ook ondersteuning bieden bij het gebruik van een computer, zodat de cursisten zelfstandig kunnen oefenen.

Wat vragen wij?
• Heb je HBO denk- en werkniveau en beheers je de Nederlandse taal?
• Vind je het leuk om mensen te coachen en help je graag anderen?
• Ben je minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar? In de ochtend of avond.

Zo ja, neem dan contact met ons op en stuur je motivatie, cv en beschikbaarheid naar taalvrijwilliger@rocmondriaan.nl

Na ontvangst van je e-mail, word je uitgenodigd voor een gesprek met onze coördinator van de Taalvrijwilligers. Samen bespreken jullie de mogelijkheden, zodat jouw talent en onze (hulp)vraag matchen. Als je als Taalvrijwilliger aan de slag gaat volg je eerst een basistraining om je deskundigheid te vergroten. Daarnaast worden er af en toe thematische workshops aangeboden.

Wat mag je verwachten?
• Je wordt enthousiast en zorgvuldig ingewerkt.
• Je krijgt een vrijwilligersvergoeding.
• Ervaring opdoen en uitwisselen over verschillende culturen.
• Wij waarderen onze vrijwilligers.

Kortom, met jouw hulp kun je de kansen van onze cursisten binnen de samenleving vergroten!

Heb je vragen of wil je aanvullende informatie stuur ons een e-mail, dan nemen wij contact met je op taalvrijwilliger@rocmondriaan.nl.

Geweldige mensen die dit voor ons willen doen!

Mehmet Çetin