Mbo-Verpleegkundige

Mbo-Verpleegkundige

“Op de middelbare school was ik goed in biologie en verder ben ik nogal zorgzaam, dus de link naar verpleging was snel gelegd." Leanne (19) studeert Mbo-Verpleegkundige niveau 4 op ROC Mondriaan.

Midden in de roos!

"De opleiding is midden in de roos. Ik ben er heel blij mee. De studie is veel leuker dan ik in mijn hoofd had. We krijgen vakken als anatomie, pathologie en ziektekunde. Dat vind ik allemaal super interessant. Ik ben er ook achter gekomen dat de zorg heel goed bij me past. Mensen helpen op het moment dat ze op hun zwakst zijn. Dat doet me goed. Je krijgt een speciale band. Ik weet zeker dat ik hiermee verder ga. Ik wil op het hbo psychiatrie gaan doen. Dat lijkt me fantastisch."

"Ik kan alle kanten op"

"De studie is veel breder dan ik dacht. Je kunt er echt veel kanten mee op. Van ouderenzorg tot kinderopvang en alles daartussen. Maar ik denk dat ik er ook buiten de zorg veel mee kan. Je doet namelijk zoveel mensenkennis op. Dat is op elk vakgebied wel te gebruiken. Ik denk dat de meeste studies nèt anders zijn dan je denkt. Je hebt er beelden bij die niet kloppen. Als je de naam van een studie leest, plak je er al meteen een labeltje op. Daar moet je echt doorheen prikken, want er klopt vaak niks van.”

Lees hieronder de tip van Leanne.

“Neem de moeite om te kijken welke vakken je krijgt als je voor een studie kiest. Door goed te kijken naar wat je studie inhoudt, kun je bij jezelf nagaan of het echt iets voor je is.”

De tip van Leane