Schoolambassadeur School voor Retail en Logistiek Delft 2022

Schoolambassadeur School voor Retail en Logistiek Delft 2022

“Met deze opleiding zit je niet de hele dag in de schoolbanken en je bent veel op pad. Ook ben je veel in contact met klanten. Dat vind ik erg fijn, vooral na corona. Je leert ontzettend veel in de praktijk. Zo zijn we een week naar Berlijn geweest voor de inkoopmogelijkheden van kleding. Dat is het leuke aan de Blue School: je maakt het echt mee en daardoor krijg je een beter beeld van hoe je het in de praktijk moet doen.” - Luca (19) Schoolambassadeur van de School voor Retail en Logistiek Delft 2022.

Leren in de praktijk

“Twee dagen per week zijn we aan het werk in de Jeans Centre. Hiernaast hebben we twee dagen per week les op school en elke woensdag krijgen we de challenge. De challenge is elke week anders. De ene keer is het een opdracht over hospitality en de andere keer over sales. Zo kregen we een opdracht waarvoor we naar Amsterdam naar een Jeans-event gingen. We moesten een werkstuk maken over de toekomst van sustainable jeans. Dat werk je uit en dat is dan je opdracht voor de challenge. Ook werken we met filmpjes en foto’s. Als we bijvoorbeeld een opdracht krijgen over leidinggeven, dan maken we er filmpjes en/of foto’s van in plaats van een heel verslag te schrijven. Ik vind het fijn dat de opdracht dan meteen beoordeeld wordt en dat je daarna verder kunt. Hierdoor kun je je veel beter en sneller ontwikkelen.”

Veelzijdige opleiding

“Het is een veelzijdige opleiding en je leert hier veel tegelijkertijd. Van inkoop tot aan design. Je leert over het proces vanaf het logistieke centrum tot aan de winkel. Het complete plaatje van a tot z krijg je hier en dat maakt het zo interessant. Ook leer je veel over verschillende soorten stoffen, maatwerk en om oog voor detail te hebben. Het gaat veel verder en dieper dan je denkt. Je staat ook met andere studenten in het Jeans Centre, dus je leert ook nog eens veel van elkaar. Ik word helemaal blij van mooie producten, mooie kleding van mooie stoffen, een goede pasvorm, goed achtergrondverhaal over hoe de kleding gemaakt wordt en mooie details. Ik leef hier echt voor!”

Iets voor jou?

“Elke dag is anders en ik vind dat geweldig! Je moet ook met verandering om kunnen gaan. Zo kregen we een keer te horen dat we de volgende dag om 11.00 uur in Amsterdam moesten zijn voor een opdracht. Snel kunnen schakelen dus. Je leert op een speelse manier het vak kennen in plaats van de hele dag in de schoolbanken te zitten. Wil je leren door je handen uit de mouwen te steken? Heb je iets met verkoop en fashion? Dan is dit de ideale opleiding voor jou.”

Kom een keer langs in de Jeans Centre in Delft of de Westfield Mall in Leidschendam. Proef de sfeer en ga in gesprek met de studenten die er zijn.

De tip van Luca