Medewerker evenementen organisatie

Medewerker evenementen organisatie

“Op de School voor Commerciële economie heb ik het erg naar mijn zin. Ooit wilde ik een opleiding in de muziek gaan doen, maar toen ik auditie ging doen had ik nog niet genoeg ervaring. Achteraf gezien ben ik heel tevreden met mijn keuze, deze opleiding is een stuk breder en je kunt er veel meer kanten mee op." Ian (18) studeert Medewerker evenementen organisatie op het Leeghwaterplein.

"Muziek is en blijft natuurlijk een passie, maar het is eigenlijk prima als het een leuke hobby blijft. Wat ik zo leuk vind van mijn opleiding is dat het heel veelzijdig is en praktijkgericht. Zo heb ik het bijvoorbeeld behoorlijk druk met MonBizz Events, een leerwerkbedrijf waarmee studenten al veel praktijkervaring opdoen.

We zijn nu bezig met een belangrijke opdracht van een ministerie, we bedenken activiteiten voor de Week van de Mediawijsheid en we organiseren de opening van een nieuwe barbershop. MonBizz Events bestaat nog maar kort, maar de opdrachtgevers weten ons al prima te vinden.”

Zelf een stageplaats zoeken

“Ik heb al twee lange stages gedaan, de eerste bij een muziekagentschap en de tweede bij een evenementenbureau. Daar heb ik veel geleerd, zoals orde scheppen in chaos en hoe je goed op andere mensen kunt overkomen. Dat zijn sowieso belangrijke punten voor studenten van onze school. We zijn daar allemaal vrij makkelijk in de omgang en jezelf goed kunnen presenteren staat centraal. Een stageplaats zoeken moet je bij ons zelf doen, het wordt wel van je verwacht dat je daar zelf initiatief voor neemt. Als ik klaar ben met mijn opleiding dan denk ik dat ik op het hbo verder ga. Maar waar… misschien in Den Haag of misschien wel in Groningen, ik wil best een compleet nieuwe omgeving gaan ontdekken.”

Lees hieronder de tip van Ian.

"Doe wat je echt leuk vindt om te doen en niet wat andere mensen van je verwachten."

De tip van Ian