Marketing en communicatie tweetalig

Marketing en communicatie tweetalig

“Ik was van de havo naar het hbo gegaan.” Die overstap was voor Annick van Dijk te groot. “Op de havo werd alles door de leraar geregeld. Op het hbo moest ik alles zelf doen. Ik viel in een enorm zwart gat. Vandaar dat ik voor het mbo heb gekozen. Ik doe de opleiding Marketing en communicatie tweetalig en zit in het laatste jaar. Het is een geweldige opleiding met veel mogelijkheden als je wilt werken of verder wilt studeren. Je wordt beroepsgericht opgeleid en dat past veel beter bij mij.” Annick (20) studeert Marketing en communicatie tweetalig op het Leeghwaterplein.

“Ik ben best wel gedreven . Ik wil alles zo goed mogelijk afmaken. Ik wilde ook wat uitdaging. Dus koos ik voor de tweetalige opleiding. Het hoofdvak is Engels en als tweede taal heb ik gekozen voor Spaans. Die tweetalige opleiding kwam goed uit omdat ik geïnteresseerd ben in het internationale bedrijfsleven.”

Stage zelf geregeld

Annick heeft haar eindstage in het buitenland helemaal zelf geregeld. “Ik ben op zoek gegaan naar een internationale stage. Zo kwam ik terecht bij Geyseco in Valencia, Spanje. "In dit bedrijf ga ik internationale congressen organiseren. Dus Engels en Spaans komen goed uit.”

“Ik ben er helemaal klaar voor”

Marketing en communicatie is een hartstikke leuke opleiding. Je heb heel veel verschillende vakken. Zo leer je van alles over marketing, sales, online media, communicatie, websites, Desktoppublishing en Photoshop. De opleiding biedt heel veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Het heeft mij geholpen om een bewuste keuze te maken voor de vervolgstudie Communicatie aan de Hogeschool Leiden. Ik ben er helemaal klaar voor.”

Lees hieronder de tip van Annick.

"Wees eerlijk tegen jezelf. Het is helemaal niet erg als je een verkeerde opleiding hebt gekozen. Stop dan en kies een opleiding die je echt leuk vindt."

De tip van Annick