Alumnus School voor Retail en Logistiek Delft

Alumnus School voor Retail en Logistiek Delft

Michael Habets zat nog op de middelbare school, toen hij al bezig was met het opzetten van een bloemenstandje in Nootdorp. Hij was toen veertien-en-een-half en al helemaal bezig met ondernemen. Michael (24) studeerde Ondernemer Retail aan de School voor Retail en Logistiek Delft.

“Ik zat nog op het vmbo van het Stedelijk College Zoetermeer toen ik al bloemen verkocht in mijn eigen kraampje in Nootdorp. Ik heb de standplaats in anderhalf jaar helemaal zelf gecreëerd. Samen met mijn vader ben ik brieven gaan schrijven naar de gemeente. En uiteindelijk kreeg ik de vergunning voor een standplaats. Ik ben heel klein begonnen, maar nu heb ik een mooie bloemenstand en zo’n 500 klanten per week.”

Belangrijk voor de toekomst

“Toen ik op het mbo kwam, was ik al ondernemer. Mijn ouders stonden erop dat ik een diploma moest halen. Dat is belangrijk voor de toekomst. Ik ben zwaar dyslectisch en ben op school super goed opgevangen. Ik vind het leuk om de heer Van der Wees te noemen, want die heeft mij heel erg geholpen. Hij was betrokken met alles wat ik deed. Ook na vijf uur stond hij voor mij klaar. Ik merkte dat als je je best deed, dat je dan heel goed geholpen werd. Ik was dan ook altijd op tijd op school.”

“Ik heb nu twee standplaatsen in Nootdorp en een eigen website. Ik bezorg bloemen aan bedrijven door heel Zuid-Holland. Samen met mijn broer heb ik een pand gekocht, waar vanuit ik de online bestellingen ga doen. Als ondernemer moet je er wel wat voor over hebben. Ik ben van ’s ochtends vijf uur tot een uur of tien ’s avonds bezig om mijn bloemenhandel verder uit te breiden. Je bent je eigen baas als je de handel in gaat. Ik moet er niet aan denken om op kantoor te zitten. Als je wilt ondernemen, dan is er in de handel heel veel mogelijk.”

Klik hier om eens te kijken op de website van Michael.

Lees hieronder de tip van michael.

"Haal je diploma. Zet gewoon door, want dat is belangrijk voor je toekomst. En durf te ondernemen."

De tip van Michael