Student Elektrotechniek

Student Elektrotechniek

“Het is alweer lang geleden hoor, maar ik ben ooit bij Mondriaan begonnen, daar heb ik de opleiding tot timmerman gedaan. Dat was toen nog op de Mijnbouwstraat, die locatie bestaat al niet meer, maar ik heb er nog goede herinneringen aan.” Dennis (38) is bbl-student op de School voor Metaal-, Elektro-, en Installatietechniek.

Goede keuze

“Verder leren is altijd al een doel in mijn leven geweest. Na mijn opleiding ben ik gaan werken in de kassenbouw en dat was best zwaar werk. Ik was daar een manusje van alles en deed veel aan laden en lossen van zware vrachten. Helaas bleek mijn rug daar niet goed tegen bestand. Door mijn rugproblemen ben ik uiteindelijk voor de keuze gesteld: ga ik zo door of ga ik iets anders bedenken? Toen besloot ik om verder te studeren in een bbl-traject. Elektrotechniek was de meeste logische optie, het is fysiek minder zwaar werk. De keus voor Mondriaan was al snel gemaakt, ik had mijn opleiding tot timmerman daar al gedaan, het was in de buurt en de school bood een heel scala aan mogelijkheden, dus toen wist ik het al snel.”

Investeren in jezelf

“Ik ben 38 en daarmee natuurlijk ouder dan de meeste jongens uit mijn klas. Maar dat maakt me niets uit. Je bent zo jong als je je voelt en veel jonge studenten nemen mij heel serieus, ze werken graag samen en een docent vertelde mij ooit dat ze zich echt aan mij optrekken en mij als een voorbeeld zien, dat is best iets om trots op te zijn. Het huiswerk is wel een opgave, ik ben daar gemiddeld twee uur per avond mee bezig. Ik zie het als een investering in jezelf. Ik doe een bbl-traject en mijn werkgever steunt me daar volledig in, daar ben ik heel gelukkig mee. Natuurlijk wil ik ook graag verder met niveau 3 en meer doen met computers, zoals CAD-tekenen. Je bent nooit te oud om te leren, het is een oud spreekwoord, maar zeker waar!”

Wees niet bang om het avontuur aan te gaan, je wordt er alleen maar beter van.

De tip van Dennis