Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Leiden 2022

Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Leiden 2022

“Ik heb voor de zorg gekozen omdat ik zelf ook veel ervaringen heb met de zorgsector. Daarom wilde ik het wel eens vanuit een ander perspectief zien. Het is heel belangrijk dat er voor jongeren genoeg begeleiding is en daar wil ik graag aan meewerken. Ik heb veel inlevingsvermogen en ook best wel wat mensenkennis opgedaan. Zo weet je ook wat de mensen nodig hebben omdat je je goed in ze kan verplaatsen.” Isabel (20) is ambassadeur van de School voor Zorg en Welzijn Leiden.

Een band opbouwen

“Tijdens mijn stages heb ik gelukkig wel vrij veel tijd gehad om tijd te investeren in cliënten. Ik heb al twee keer stage gelopen. Daarbij heb ik met lichamelijk en geestelijk gehandicapten gewerkt. Met licht-verstandelijk beperkten werk ik het liefst, je kan dan wel met ze communiceren, een band met ze opbouwen. Een klik hebben met de bewoners vind ik belangrijk.”

Echt een leuke school

“Ik doe Verzorgende IG / Maatschappelijke zorg, een twee-in-één opleiding en ik zit nu in het derde jaar. Mijn plan was om door te gaan met Verpleegkunde niveau 4, maar ik ben inmiddels aan het twijfelen of het geen Doktersassistent wordt. Wat ik wel zeker weet is dat ik doorga met niveau 4, want ik wil daarna verder met hbo. Ik ben voorlopig dus nog niet klaar met school. Dat is geen probleem want deze school is heel leuk en de docenten zijn aardig en hebben altijd aandacht voor je. Ik volg ook diverse keuzedelen, zoals nu Verslavingszorg, wat heel interessant is. Er zitten dan ook bbl-studenten in de klas. Soms werken we daar in groepjes en je kan dan ook veel van een bbl’er leren die al ervaringen heeft op dat vlak.”

Iets terugdoen

“Natuurlijk wil ik ook graag wat terugdoen voor mijn school. Ik heb meegewerkt aan het opnemen van een promotiefilmpje, dat vond ik ontzettend leuk om te doen. Het was voor mij de eerste keer dat ik zoiets deed. Het was spannend, ik stapte daardoor wel uit mijn comfortzone. Gelukkig heb ik veel complimenten gekregen. Inmiddels heb ik me ook al aangemeld voor het promotieteam.”

Volg je intuïtie, ik had een goed gevoel bij deze school en dat is uitgekomen.

De tip van Isabel