Veertien studenten naar Skills Heroes in Den Bosch

11 maart 2024

Mondriaan is dit jaar prima vertegenwoordigd tijdens de finales van Skills Heroes met maar liefst veertien studenten van verschillende scholen. Tijdens de diverse voorrondes die eerder dit schooljaar plaatsvonden, eindigden onze studenten regelmatig bij de beste acht, wat recht geeft op een ticket voor de nationale finale. Dit jaar gaan we daarvoor naar de Brabanthallen in Den Bosch. Donderdag kwam het team bij elkaar op de Koningin Marialaan om daar vast kennis te maken met elkaar en met diverse collega’s.

Twee bekers staan al klaar

Een primeur dit jaar: voor de eerste keer doen er ook studenten mee van Entreeopleidingen. Zij hebben, net als de Leisure-studenten, hun finale al achter de rug. En hier is goed nieuws over te melden: de Skills-jury heeft al laten weten dat er zowel door hen als door de Leisure-studenten een podiumplaats is gehaald! Om de spanning te bewaren is nog niet bekend gemaakt of het om een eerste, tweede of derde plaats gaat, maar dat er een beker op de Meppelweg komt te staan, staat dus al vast.

Een mooi team

Geen primeur is dat docent Evert de Graaf van Gezondheidszorg Den Haag meegaat als begeleider. “Dit wordt voor mij de achtste keer, en wat hebben we weer een leuke groep. Aan mij de taak om er een mooi team van te maken!” Evert zorgt er ook dit jaar weer voor dat er altijd iemand is als studenten tegen dingen aanlopen. Tijdens de bijeenkomst nam hij wat praktische zaken door met de studenten en kon hij diverse tips geven dankzij zijn ruime ervaring met dit grootse evenement. Dit jaar doet hij de begeleiding samen met skills-coördinator Laura Vervoort. Voor iedere vakwedstrijd geldt overigens dat de winnaar van de eerste plaats naar de wereldfinale gaat die in september plaatsvindt in het Franse Lyon.

Trots!

Namens het College van Bestuur sprak Rianne van der Meij de studenten toe en gaf ze hen allemaal een kaart met een persoonlijke gelukswens van Hans Schutte. Rianne: “Mondriaan is trots op jullie en op jullie docenten. Het feit dat jullie dit bereikt hebben bewijst toch maar dat jullie goed les hebben gekregen. Ik heb gehoord dat jullie hier veel extra voor hebben geoefend en er veel extra tijd in hebben gestoken. We wensen jullie daarom heel veel succes in Den Bosch en vergeet vooral niet om er zelf ook van te genieten. Als je dit al bereikt hebt, wat heb je dan nog te verliezen? Dus: heel veel plezier, we zijn nu al trots op jullie.”

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten