Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024

Op 18 april 2024 was de campus aan de Koningin Marialaan even helemaal anders dan normaal. Het was een bruisend centrum van leren en inspiratie. Het symposium, iets waar onze 2400 medewerkers om de twee jaar naar uitkijken, vond eindelijk weer plaats na de laatste editie in 2018. De titel “Samen maken we Mondriaan” maakte al duidelijk dat het symposium voor ons en door ons werd georganiseerd; zowel medewerkers als studenten leverden een belangrijke bijdrage om de dag tot een succes te maken.

Persoonlijke groei

Professionalisering stond op deze dag centraal. Bijna alle workshops waren gericht op de ontwikkeling van onze eigen medewerkers, die stappen zetten in hun persoonlijke groei. Er was voor iedereen wel wat te vinden: deelnemers konden meer te weten komen over werken met AI (artificial intelligence) of met LinkedIn, over presentatietechnieken, of over duurzaamheid op de werkvloer en dat zijn nog maar enkele voorbeelden van de 120 verschillende workshops. De enorme diversiteit weerspiegelde mooi de veelzijdigheid van ons onderwijsaanbod en sluit aan bij doelen uit onze nieuwe strategie, waarin het vergroten van kennis en bewustwording binnen een rijkere leeromgeving expliciet genoemd wordt. Net zoals de waardering voor iedereen die bijdraagt aan onze missie om excellentie in het onderwijs na te streven. Het symposium was daarmee niet alleen een kans voor professionele ontwikkeling, maar ook een viering van betrokkenheid en samenwerking. Het versterkte de banden tussen collega's en bood ruimte aan nieuwe ideeën en benaderingen.

Buiten de gebaande paden

De dag begon met een opening door het College van Bestuur, wat meteen de toon zette voor een dag vol ontdekkingen en connecties. De keynote speakers, stuk voor stuk experts op hun vakgebied, deelden hun inzichten en visies gebaseerd op de strategie van Mondriaan. Ze moedigden de deelnemers aan om buiten de gebaande paden te denken. Erik van Muiswinkel trok een groot publiek met zijn humoristische reflecties op taal: van bron van plezier tot struikelblok, van wonder tot wapen. Een mooi begin van een dag waarin veel is besproken en geleerd en waarmee we als Mondriaan medewerkers duurzaam hebben kunnen binden en boeien.

Meer nieuws lezen

PvdA-fractie bezoekt Tinwerf

19 juni 2024: Raadsleden laten zich informeren en delen ervaringen Lees verder

Go for Africa - vijf persoonlijke verhalen

23 mei 2024: Alle vijf de avonturen hier te lezen Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten