Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024

Op maandag en woensdag hebben studenten Sander en Tobias van Lifestyle, Sport en Bewegen deze week een fitcheck georganiseerd op het Leeghwaterplein. Iedereen was welkom om door middel van testjes meer te weten te komen over de eigen gezondheid. Aan de bezoekers werd een kleine bijdrage gevraagd voor een goed doel en het geld stroomde binnen. In totaal is er 567 euro opgehaald voor het ALS fonds.

Tests en wedstrijden

Sander: “Op onze school heeft meneer Van Kuijvenhoven de ziekte ALS en dat was voor mij reden om de Stichting ALS Nederland als goed doel te kiezen. Ik ken hem niet persoonlijk, maar hij verzorgt altijd de materialen als we buitenactiviteiten hebben dus we komen elkaar best vaak tegen. Er waren allemaal verschillende tests. Je kon je bloeddruk laten opmeten, een wedstrijdje roeien, we hadden een handknijptest, een hoogtesprong en een reachtest om te kijken hoe lenig je bent."

Blij met de opbrengst

Toen we klaar waren viel er wel echt een last van me af. Het was een enorme opluchting dat het zo lekker ging, ik was vooraf best bang dat er bijna niemand zou komen en dat we maar weinig op zouden halen. Maar het ging gewoon heel goed. Vooraf had ik gezegd dat ik met 400 euro heel blij zou zijn, dus je kan je wel voorstellen hoe ik me nu voel. Dat gevoel kreeg ik woensdag al; als je een Tikkie aanmaakt, dan kan er maximaal 30 keer op gedoneerd worden en ik moest wel vier keer een nieuwe Tikkie aanmaken, dus ik wist toen al dat het de goede kant opging. Het was wel veel werk, we moesten veel dingen regelen en zo hebben we meteen geleerd dat er nog heel wat komt kijken bij het organiseren van een evenement, eigenlijk meer dat ik had gedacht. Nu moeten we alleen nog de winnaars van de wedstrijden informeren en dat doen we komende maandag.”

Enthousiaste schoolgenoten

De jongens kregen steun van schoolgenoten die voor de ingang van de Haagse tribune iedereen die langsliep naar binnen probeerden te praten. Vooral Miguel ging dat goed af. Stagebegeleider Wijnand Wenteler: “Die jongen heeft echt de benen onder zijn lijf vandaan gelopen. Niemand kon langslopen zonder enthousiast te worden aangesproken en daardoor liepen veel studenten en medewerkers al snel nieuwsgierig naar binnen. Er is heel veel gegeven, zeker ook door de studenten van het Leeghwaterplein, dat viel me enorm op. Je hebt bij studenten soms het idee dat ze ook weer niet zo veel te besteden hebben. Dat maakt het echt mooi om te zien dat ze dan toch wat bij willen dragen, want je ziet het: alle beetjes helpen!”

Meer nieuws lezen

Go for Africa - vijf persoonlijke verhalen

23 mei 2024: Alle vijf de avonturen hier te lezen Lees verder

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten