VeVa marcheert 4320 euro bijeen

21 juni 2022

De landelijke actie "VeVa marcheert" afgelopen vrijdag was alleen al namens Mondriaan goed voor 4320 euro en 91 cent. Dankzij diverse gulle sponsors werd dit fikse bedrag bijeengebracht. In heel Nederland deden nog 15 andere roc's mee. De opbrengst gaat naar Hulp voor Helden, een stichting die Nederlandse veteranen en hun families bijstaat.

​Tropische hitte

Voor onze VeVa studenten is een mars zoals die vrijdag langs diverse Haagse locaties ging, normaal geen enkele uitdaging, maar de tropische hitte en de brandende zon maakten het toch een stukje pittiger. Er was gelukkig verlichting: bij het Indisch monument werd spekkoek uitgedeeld en water was overal ruim voorradig. Kennis werd ook ingeslagen, want bij het Vredespaleis kregen de studenten, zittend op het grasveld, een college over de geschiedenis van de Verenigde Naties van directeur Erik de Baedts.

Prima samenwerking

Op het Plein, tegenover het Ministerie van Defensie, werd de opbrengst van de actie overhandigd aan Ingrid Boots van de stichting Hulp voor Helden. Zij vertelde: "De samenwerking met Mondriaan verliep prima. In totaal hebben er in Nederland zestien roc's meegedaan, dus ik verwacht een enorm totaalbedrag als het overal zo goed is gegaan als hier in Den Haag. Jullie hebben als stad ook wel heel veel geluk met zoveel prachtige locaties. Het geld dat we ophalen gaat naar diverse doelen waarmee veteranen worden ondersteund. Speciale programma's waarmee PTSS kan worden voorkomen en we zijn nu met een project bezig over het inzetten van hulphonden. Daarnaast doen we aan ondersteuning van het thuisfront met diverse leuke acties, noem maar op! Dit geld gaat goed besteed worden, dus heel hartelijk dank aan alle sponsors."

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten