Regionale samenwerking helpt inburgeraars

6 oktober 2022

Vrijdag is er een belangrijke nieuwe stap gezet voor inburgeraars. Acht gemeentes in de regio Haaglanden hebben samen met Mondriaan de overeenkomst voor de Onderwijsroute mbo en de B1-entreeroute ondertekend. Dankzij de samenwerking tussen de verschillende gemeentes kunnen inburgeraars uit de hele regio bij Mondriaan terecht om zo voorbereid te worden op het mbo.

Geen grenzen meer

Dat kan via twee verschillende routes: Zo is er de Onderwijsroute mbo, via deze route worden inburgeraars voorbereid op mbo-onderwijs. Voor wie het mbo nog niet haalbaar is, is er de B1-route; via deze weg kunnen studenten via het entreeonderwijs doorstromen naar het mbo. Het maakt daarbij niet meer uit aan welke kant van de gemeentegrens een inburgeraar woont. Zoals de Rijswijkse wethouder Van Malsen het zei: “Laten we ons niet beperken door gemeentegrenzen en werken aan een betere regionale samenwerking. Dat is zeker in het belang van de jongeren waar het hier om gaat.” De Haagse wethouder Vavier voegde daaraan toe: “Ik ben trots dat ik op mijn derde werkdag hier mijn handtekening onder mag zetten. Maandag starten de eerste studenten al.  Samen zorgen we ervoor dat jonge inburgeraars een opleiding kunnen volgen en mee kunnen doen in onze samenleving.”

Expertise inzetten

Hans Schutte, voorzitter van het College van Bestuur: “Het is fantastisch dat de professionals van Mondriaan nu hun expertise kunnen inzetten voor inburgeraars in de hele regio. Zeker in dit mooie gebouw met de goed uitgeruste praktijklokalen. Je kunt hier heel concreet zien wat je allemaal kunt worden. Ik sta hier wel met een vreemd gevoel na de brand van gisteravond in een ander prachtig gebouw van Mondriaan. Dit maakt dat er voor veel andere studenten nu snel een oplossing moet worden gevonden zodat ook zij goed onderwijs kunnen blijven volgen.”

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten