Modestudenten showen collecties tijdens The Fashionweek

5 oktober 2022

Studenten van de modeopleidingen van de School voor Beauty, Hair & Fashion tonen hun ontwerpen sinds 2020 elk jaar op The Fashionweek in Den Haag. The Student Hotel is hiervoor de vaste locatie. Ze laten vaak een paar zelf ontworpen en zelf gemaakte outfits zien, maar het komt ook voor dat er kleine collecties over de catwalk gaan. Het is allemaal heel divers: van couture tot streetwear en van pastel tot knalroze.

​Love your hair

Het thema van studente Elizabeth Hammond is ‘Love your Hair’: een mix van effen stoffen in combinatie met Afrikaanse dessins. Zij vindt dat je blij moet zijn met het type haar dat je hebt en dat je van jezelf moet houden: “Het was in het begin een uitdaging hoe ik het thema kon uitwerken tot een collectie, maar door veel overleg met mijn docenten ben ik eruit gekomen en heb ik iets moois kunnen presenteren.”
De tweeling Aisha & Jihad Abdelaal is vanaf het begin van de opleiding een ontwerpersduo. Met hun collectie vieren zij de schoonheid en elegantie van de vrouw en dat is te zien! Alle zeven avondjurken in pasteltinten zijn rijkelijk versierd met pailletten en strass. “Er kwam heel veel handwerk aan te pas en de grootste uitdaging was dan ook: geduldig blijven.” De overige deelnemers zijn: Caspar van Houte, Femke Kalisvaart, Dominique Timmermans en Eline Wassenaar.

Oplopende spanning

Voorafgaand aan de modeshow is de spanning voelbaar. De studenten zien het als een eer om mee te doen en willen goed voor de dag komen. Op een enkel professioneel model na, showen vooral familie en vrienden de kleding. Na een paar aanwijzingen tijdens de generale repetitie is de modeshow ook dit jaar weer een succes!

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten