Mondriaan viert 25-jarig bestaan IHMS International Stream

4 oktober 2022

Vrijdag vierde de International Stream van de International Hotel and Management School (IHMS) zijn 25-jarig bestaan. ‘Een unieke mijlpaal' volgens schooldirecteur Jacqueline van der Zwan. 'Met onze volledig Engelstalige opleiding en internationale sfeer zijn we nog steeds een grote uitzondering in Nederland. We zijn er enorm trots op dat we in onze geschiedenis ruim 1000 jonge mensen hebben opgeleid voor de internationale hospitality-branche!' Ondanks het grote aantal anderstaligen in Den Haag kunnen Haagse jongeren wel Engelstalige opleidingen naar keuze volgen in het hoger onderwijs, maar nauwelijks in het mbo. Behalve bij Hotel Management aan de IHMS International Stream. Dat deze school nu 25 jaar bestaat is reden voor een feest. Uiteraard zijn alle huidige IS-studenten uitgenodigd maar ook komen er uit heel de wereld relaties en alumni op het jubileumfeest af. Tevens werd een speciaal jubileum magazine gepresenteerd en een nieuwe Engelstalige website gelanceerd: www.invitez.nl/en

Ontstaan

Bijna 30 jaar geleden werd ’Haagland', een van de voorlopers van ROC Mondriaan, benaderd door de besturen en directeuren van de internationale scholen in Den Haag. Zij verzochten de school Engelstalige beroepsopleidingen te ontwikkelen, met name op het gebied van Hotel Management. Naast het corps diplomatique en medewerkers van de vele buitenlandse delegaties die in of nabij Den Haag woonden, vestigden zich destijds ook steeds meer werknemers met een internationale achtergrond in de regio. Deze internationale gemeenschap wenste meer mogelijkheden voor Engelstalig onderwijs. Terwijl er in Nederland al een ruim aanbod aan Engelstalige opleidingen in het hoger onderwijs was, ontbrak dat op het middenniveau. Omdat de gemeente Den Haag graag meer internationale organisaties wilde aantrekken, steunden burgemeester en wethouders het verzoek van harte.

Het onderwijs

De International Stream bij de IHMS omvat nu de Engelstalige opleiding tot Manager ondernemer horeca (hotel). Internationalisering is nog steeds een belangrijk thema in het onderwijs. Toen de International Stream begon, kwamen studenten voor hun stage niet buiten Europa, maar nu zijn er mogelijkheden over de hele wereld: de VS, Canada, Australië, China en het Caribisch gebied. Bijzondere hoogtepunten waren het toevoegen van Chinees als optionele extra taal, het bezoeken van studenten van een aantal hotelscholen die stage liepen op de Wereldtentoonstelling in Shanghai en het betrokken zijn bij de uitwisselingen/projecten die er waren met scholen in Beijing, Finland, Polen en Slovenië.

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten