Leren Doen - fietstechniek

Leren Doen - fietstechniek

Leren Doen biedt jongeren een passende opleiding, de mogelijkheid ervaring op te doen, een goede werkhouding aan te leren, een stage te volgen en doorstroom richting het reguliere onderwijs en bedrijfsleven. Daarnaast organiseert Leren Doen verschillende sociale projecten, zoals het Haags Kinderfietsenplan, welke worden gekoppeld aan de opleiding.

Het doel van de organisatie is jongeren te helpen hun zelfredzaamheid te vergroten door het organiseren van samenwerkingsprojecten waarbij onderwijs, zorg en bedrijfsleven een prominente rol spelen.

Meer over deze opleiding

Over Leren Doen

Leren Doen is een organisatie die jongeren helpt om op eigen benen te staan. Het verschaffen van inzicht, vertrouwen en het geven van verantwoordelijkheid zijn de kernwoorden bij de reactivering van jongeren. Met een klein team van professionele

vakdocenten werken zij dagelijks met veel passie vanaf hun locatie aan de Verheeskade.

Jongeren, die in het reguliere onderwijs moeilijk tot hun recht komen, krijgen o.a. een vakopleiding tot fietsenmaker aangevuld met diverse trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

De jongeren worden aangestuurd op discipline, regelmaat en samenwerking, zodat de jongeren in staat zijn om meer grip te krijgen op hun eigen leven. Leren Doen biedt de jongeren een dagbesteding aan in combinatie met onderwijs op niveau 1 en sluit aan op de arbeidsmarkt.

De opleiding

De opleiding tot assistent fietstechniek duurt 1 jaar en wordt volledig gegeven op de locatie van Leren Doen aan de Verheeskade 5 te Den Haag.

· Alle praktijklessen worden begeleid door de docenten en medewerkers van Leren Doen.

· De BPV (stage) vindt volledig plaats bij Leren Doen.

· De theorielessen worden geheel verzorgd door een docent van de School voor Entreeopleidingen.

Wist je dat...

Je stage loopt in de Bike Shop van Leren Doen?

Praktische informatie

Vooropleiding

Voor de entreeopleiding heb je geen vooropleiding nodig, maar je moet op 1 augustus voorafgaand aan het schooljaar wel 16 jaar of ouder zijn.

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit rond de € 200,-.

Informatie per locatie

Entreeopleidingen, jouw opstap naar mbo niveau 2 of werk Meppelweg 339

Entree
1 jaar
augustus
bol

Verder studeren

Fietstechnicus

Niveau 2, bbl Meer over deze opleiding

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Assistent bouwen, wonen en onderhoud

Entree, bbl, bol Meer over deze opleiding

Assistent metaal-, installatie- en constructietechniek

Entree, bol Meer over deze opleiding

Assistent mobiliteitsbranche

Entree, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je nog vragen?

Kom naar één van onze Open Dagen of neem direct contact met ons op via 088-6661451 of entree@rocmondriaan.nl. Ook vind je meer informatie over Leren Doen op hun website

Op zoek naar een specifieke opleiding?