Assistent bouwen, wonen en onderhoud

Assistent bouwen, wonen en onderhoud

Assisteer je graag een vakman in de bouw of infra, dan is dit jouw opleiding!

Als assistent bouwen, wonen en onderhoud kan jij alle kanten uit. Je helpt bij allerlei bouwklussen, binnen en buiten. Je helpt met het plaatsen van steigers, sloopwerk, verfwerk en je zorgt dat het netjes wordt opgeleverd. Je zorgt dat je collega's met de juiste materialen en gereedschappen kunnen werken. Dit is een beroep voor echte doeners, die graag de handen uit de mouwen steken.

Bij buitenwerk moet je rekening houden met wisselende weersomstandigheden en heb je in sommige branches te maken met werk op hoogte. Dus je moet dan ook goed om kunnen gaan met klimmateriaal.

Naast de kennis en vaardigheden van het vak leer je bij ons ook beroepsvaardigheden zoals samenwerken, veilig werken, probleemoplossen, creatief denken en digitale vaardigheden.

Je leert dus onder andere:

  • Voorbereiden, uitvoeren en controleren van de werkzaamheden
  • Veiligheid
  • Nederlands
  • Rekenen
  • Loopbaan en Burgerschap

Keuzedelen

Tijdens je opleiding volg je ook keuzedeel. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. Het keuzedeel wordt op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een baan.

Waar kun je werken?

Je werkt bij een aannemer of bouwbedrijf.

Verder studeren?

  • Timmerman, niveau 2
  • Metselaar, niveau 2
  • Tegelzetter, niveau 2
  • Schilder, niveau 2
  • Servicemedewerker gebouwen, niveau 2

Wist je dat...

je prima door kan leren of werken?

van een droom naar een baan

Praktische informatie

Vooropleiding

Voor de entreeopleiding heb je geen vooropleiding nodig, maar je moet op 1 augustus voorafgaand aan het schooljaar wel 16 jaar of ouder zijn.

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit rond de € 200,-.

Informatie per locatie

Entreeopleidingen, jouw opstap naar mbo niveau 2 of werk Meppelweg 339

Entree
1 jaar
aug, nov, jan
bbl & bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Meppelweg 339

Bekijk deze locatie

Contact

Heb je nog vragen?

Kom naar één van onze Open Dagen of neem direct contact met ons op via 088 - 6661451 of entree@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?