Assistent sport & dienstverlening

Assistent sport & dienstverlening

Deze opleiding is specifiek gericht op de dienstverlening in de sportbranche. Drie dagen loop je mee bij een grote sportwinkel en draai je mee als assistent bij deze organisatie.

Meer over deze opleiding

De schooldagen zijn op maandag, donderdag en vrijdag. Dit is op de locatie Decathlon Centrum/ locatie Brasserskade Delft. Op de woensdagen heb je in de ochtend theorieles op de locatie Brasserskade en in de middag ga je sporten. Sportkleding krijg je van de School voor Entreeopleidingen.

Je krijgt 's morgens theorie van 8.30 uur tot 12 uur en 's middags loop je stage tot 16.00 uur. Tijdens het werk is je werkbegeleider altijd aanwezig. Je krijgt dus persoonlijke begeleiding en er is ruim tijd voor het uitvoeren van je stageopdrachten. Naast praktijklessen op het gebied van sport, krijg je ook algemene vakken zoals Nederlands, burgerschap, rekenen, keuzedeel. Dit zijn ook vakken waarin je examen gaat doen.

Praktische informatie

Vooropleiding

Voor de entreeopleiding heb je geen vooropleiding nodig, maar je moet op 1 augustus voorafgaand aan het schooljaar wel 16 jaar of ouder zijn.

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

  • Je boekenpakket kost € 190,-.

Eigenschappen

Deze opleiding is echt iets voor jou als je ...

  • positief en gemotiveerd bent
  • een affiniteit met sport hebt
  • je graag fysiek wordt uitgedaagd
  • je het leuk vindt om met een groep te werken
  • je voldoende Nederlands spreekt
  • je je afspraken na komt
  • je graag in teamverband werkt

Spreekt dit je aan en pas je in dit plaatje?

Je kunt gaan werken bij een sportvereniging, zwembad, speeltuin etc. Je stroomt door naar opleiding niveau 2 dienstverlening sport en recreatie.

Vaardigheden

Je bent initiatiefrijk, kan goed in teamverband werken en groepen aansturen.

Informatie per locatie

Entreeopleidingen, jouw opstap naar mbo niveau 2 of werk Brasserskade 1

Entree
1 jaar
augustus
bol & bbl

Contact

Heb je nog vragen?

Kom naar één van onze Open Dagen of neem direct contact met ons op via 088 - 6661451 of entree@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?