Opening Esports Lab

16 mei 2022

Met het eerste “ROC M3 Esports Tournament” tussen mbo-studenten is vandaag het Esports Lab geopend bij het Techniek Innovatie Huis. Het Esports Lab is ingericht om het Esports Excellentieprogramma uit te voeren. Met een excellentieprogramma worden studenten naast hun reguliere opleiding in de gelegenheid gesteld om een extra uitdaging aan te gaan, gericht op het ontwikkelen van excellent vakmanschap en persoonlijke ontwikkeling.

Esports Excellentieprogramma

In het Esportsprogramma gaan de studenten gedurende twee jaar onder meer aan de slag met het opzetten van hun eigen Esports team, doen ze mee aan (internationale) toernooien en ontwikkelen ze noodzakelijke vaardigheden zoals leiderschap, communicatie, samenwerken en informatievaardigheden. Ook leren ze een esports event te organiseren met alles wat daarbij komt kijken. De teams trainen wekelijks twee keer onder begeleiding van een coach in het nieuwe Esports Lab. Op dit moment nemen ruim twintig geselecteerde studenten van verschillende techniekopleidingen deel aan het programma. Mondriaan onderzoekt de mogelijkheden om van Esports op den duur een keuzedeel, of zelfs een nieuwe opleiding te maken. Ook gaan geselecteerde studenten van andere mbo-opleidingen aan het programma deelnemen.

Steeds beter worden door samenwerking

De Haagse Sanne (25) gamet al sinds haar 10de: "Heel gaaf om dat nu op school ook naast mijn opleiding Software development te doen." Ze volgt samen met klasgenoot Rachel (18) uit Monster het excellentieprogramma Esports. “Het is iets wat we naast onze opleiding doen en we vinden het natuurlijk leuk om te gamen. Maar je werkt in een team dus leren ook beter samenwerken en communiceren onderling. Daardoor worden we beter en is de kans om te winnen groter.”

Mickey (22 )uit Schiedam: 'Waarom? Ik schaak voor de lol en ik game ook graag. Je hebt voor beide sporten dezelfde denkkracht en je moet gefocust zijn. Mijn doel? Hartstikke leuk om in de toekomst bijvoorbeeld coach te worden van esportsteam of presentator van een esports event of programma.''

Meer nieuws lezen

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder

Vijf medailles voor Team Mondriaan bij Skills Heroes

25 maart 2024: Drie keer goud en twee keer brons Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten