Studenten worden "impact makers" met MDT-connected

17 november 2022

Mondriaan doet mee met MDT (Maatschappelijke Diensttijd), dit is een ervaringsproject voor jongeren tussen 14 en 27 jaar waarbij zij hun talenten inzetten, kwaliteiten ontwikkelen, anderen ontmoeten en zich in gaan zetten voor elkaar en de samenleving. Op dit moment doen de School voor Economie Delft, School voor Business Support, Business School en School voor Zorg en Welzijn Westland met 300 studenten mee met MDT. Een mooi initiatief!

Feestelijke kick-off

Afgelopen vrijdag was de feestelijke Kick-Off, tijdens dit evenement werden workshops gegeven van Young Impact. Studenten gingen met elkaar in gesprek over maatschappelijke vraagstukken en hebben intensief met elkaar samengewerkt binnen bijvoorbeeld een workshop als “de vloer is lava”. In het kader van ontmoeting en plezier hebben studenten ook binnen school een lasergame gespeeld. Gedurende zestien weken gaan studenten binnen de lessen burgerschap en loopbaanontwikkeling onder begeleiding van docenten samen met maatschappelijke organisaties aan de slag. Vanuit hun eigen talenten en drijfveren zetten ze diverse challenges op en voeren ze die uit. Het gaat daarbij om actief burgerschap en het opdoen van ervaringen die bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Deelname aan de maatschappij

Via de lessen burgerschap worden studenten zo goed mogelijk voorbereid op deelname aan de maatschappij. Het ministerie van OC&W zet hier stevig op in. In een vorig jaar verschenen publicatie schreef het ministerie dat er meer aandacht moet komen voor de kwaliteit van het burgerschapsonderwijs, de inspanningsverplichting wordt een resultaatverplichting en het wordt een speerpunt van de inspectie.

Een unieke kans

Om scholen te faciliteren bij het verbeteren van de kwaliteit en het verzorgen van betekenisvol burgerschapsonderwijs wordt het van harte aanbevolen om MDT in te zetten. Via de MDT en in samenwerking met Young Impact maakt Mondriaan gebruik van deze unieke kans om de studenten daadwerkelijk actief te betrekken bij de samenleving. Het geeft een impuls om het burgerschapsonderwijs, de professionalisering van de docenten, de talenten en de maatschappelijke betrokkenheid van de studenten te versterken.

Meer nieuws lezen

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten