Wethouder hijst inclusievlag bij Mondriaan

17 oktober 2022

Vanwege internationale Coming Out Day vorige week, hees afgelopen vrijdag wethouder Mariëlle Vavier de Regenboog-/Pridevlag aan de Koningin Marialaan. Vavier is wethouder van o.a. Emancipatie en Inclusie. Naast het hijsen van de vlag ging ze ook met een aantal studenten in gesprek over het belang van Coming Out Day en wat de school hiermee doet.

Iedereen

Op diverse campussen van Mondriaan zijn werkgroepen actief die zich bezig houden met diversiteit en inclusie. Studenten en docenten ondernemen samen acties om ervoor te zorgen dat iedereen op school zichzelf kan zijn en zich veilig voelt: LGBTQ+ studenten samen met hetero/cis studenten. De werkgroep is dus niet alleen voor de LGBTQ+, maar voor iedereen die staat voor gelijkheid, veiligheid en inclusiviteit.
Op Coming Out Day is er aandacht voor uit de kast komen en daarom is deze dag een belangrijk moment voor mensen uit de LGBTQ+ gemeenschap. Door extra aandacht te geven aan deze dag wil Mondriaan sociale acceptatie bevorderen want het wil een veilige school zijn voor iedereen.

Meer nieuws lezen

Valentijnsdag: ‘Tijd voor jezelf en een ander’

15 februari 2024: Studenten verwennen vrijwilligers Zonnebloem Lees verder

Praktijk Gestuurd Leren Diploma-uitreiking

14 februari 2024: Barry van Leeuwen behaald mbo-certificaat Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten