Geen onderwijs op school

15 maart 2020

Scholen bereiden examinering en onderwijs op afstand voor

Het onderwijs bij ROC Mondriaan gaat tot en met 6 april niet door. ROC Mondriaan treft de komende twee dagen voorbereidingen om de examinering en onderwijs op afstand zoveel mogelijk door te laten gaan. ROC Mondriaan volgt daarmee het kabinetsbesluit om scholen te sluiten, omdat de continuïteit van het onderwijs steeds meer onder druk is komen te staan.

Bijdragen aan maatschappelijke opgave en continuïteit in zorg en welzijn

Daarnaast wil ROC Mondriaan bijdragen aan de maatschappelijke opgave waar de samenleving voor staat. Diverse sectoren vragen ons om BBL studenten te laten werken, maar dan niet naar school te laten gaan. Ook voor BOL studenten kijken wij in hoeverre zij kunnen bijdragen aan de continuïteit van (stage)bedrijven en instellingen in onze regio, zeker ook voor de zorg- en welzijnsinstellingen. Zoals ook de Rijksoverheid benadrukt, is de zorg nu een cruciale sector. Op verzoek van de instellingen, maken we dus onze zorg- en welzijnsstudenten zo veel mogelijk voor hen beschikbaar. Voor deze studenten geldt dan wel dat zij vanaf dat moment niet op school mogen verschijnen. Instellingen binnen zorg en welzijn hebben strikte protocollen om besmettingen te voorkomen.
Vanaf a.s. maandag 16 maart tot en met 6 april geldt daarom:

  • Studenten hoeven voor hun lessen niet naar school te komen.

  • Examens en begeleiding lopen zoveel mogelijk door. Waar mogelijk wordt onderwijs op afstand ingericht.

  • De komende twee dagen treft ROC Mondriaan voorbereidingen om dit te organiseren. Vanaf woensdag 18 maart worden studenten hierover nader geïnformeerd.

  • Dit geldt ook voor de VAVO en de Taal+ school.

Meer informatie?

Bij vragen en antwoorden vind je meer informatie over ROC Mondriaan en het coronavirus.

Meer nieuws lezen

Go for Africa - vijf persoonlijke verhalen

23 mei 2024: Alle vijf de avonturen hier te lezen Lees verder

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten