ROC Mondriaan start eigen oefenbedrijf ‘STAVERO’

3 december 2020

De School voor Economie van ROC Mondriaan lukte het dit najaar toch om iets meer dan de helft (zo’n 110) van de studenten op een ‘echte’ stageplaats te krijgen. Voor de overige 65 studenten moest een andere oplossing gezocht worden. Voor die studenten zonder stageplaats, is nu eigen leerbedrijf ‘STAVERO’ opgericht. Dit staat voor ‘Stage-vervangende opdrachten’. Vanaf januari 2021 moeten er nóg meer studenten op stage en waarschijnlijk groeit STAVERO dan ook mee. De school beschikt over een groot aantal praktijkopdrachten die niet zijn ingezet in het reguliere lesprogramma. Deze praktijkopdrachten worden nu ingezet in een realistische bedrijfsomgeving.

Optimale nabootsing

Het is geen échte stage , maar lijkt er wel zoveel mogelijk op. De ‘werknemersvaardigheden’ zijn erg belangrijk. Ook in STAVERO moeten studenten op tijd komen, zich netjes kleden en zich aanpassen aan de regels in het bedrijf. Om alles optimaal na te bootsen is STAVERO buiten de school geplaatst in een modern (voormalig kantoor) gebouw (ook van ROC Mondriaan) achter station Hollands Spoor in Den Haag. In een leegstaande vleugel op de zesde etage zijn een aantal kantoorruimten ingericht waar stagiairs van verschillende opleidingen hard aan het werk zijn. En uiteraard allemaal covid-proof. STAVERO staat onder leiding van twee bedrijfsleiders en er staat momenteel een vacature uit voor een assistent-bedrijfsleider. Er wordt gebruik gemaakt van een elektronische werkomgeving zodat de stagiairs ook vanuit huis aan de opdrachten kunnen werken. Om het realiteitsgehalte nog verder te verhogen halen de twee bedrijfsleiders via hun netwerk in het bedrijfsleven echte beroepsopdrachten binnen waar de stagiairs aan kunnen werken.

Op dit moment is STAVERO voor de volgende opleidingen inzetbaar: Medewerker Secretariaat en Receptie (N2), Medewerker Financiële Administratie (N2), Financieel-administratief Medewerker (N3), Bedrijfsadministrateur (N4), Business Support (N3), Office Assistant (N3) en Management Assistant (N4). Het oefenbedrijf kan echter ook ingezet worden voor de Juridische en Commerciële opleidingen.
STAVERO is opgestart aan de Brasserskade in Delft, bij de School voor Economie. Begin november is het bedrijf verhuisd naar de Waldorpstraat in Den Haag.

Meer nieuws lezen

Go for Africa - vijf persoonlijke verhalen

23 mei 2024: Alle vijf de avonturen hier te lezen Lees verder

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten