Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Delft 2020

Schoolambassadeur School voor Zorg en Welzijn Delft 2020

“Vorig jaar was ik ook schoolambassadeur, maar toen ging ik naar Spanje voor stage. Ik heb daar stagegelopen in een ziekenhuis en dat kan ik iedereen aanraden. Ik heb daar zoveel mogen doen en geleerd. Het was een fantastische ervaring. Ik mocht meelopen op de spoedeisende hulp, op de IC, ik heb een bevalling meegemaakt en een nierdialyse. Ik mocht daar heel veel zelf oefenen op ‘echte mensen’, natuurlijk was er ook altijd een arts bij, maar ik ben daardoor zoveel zelfverzekerder geworden. Gelukkig mag ik nog een jaar schoolambassadeur zijn, want dat vind ik ook superleuk om te doen!” - Jade (18) doet de opleiding verpleegkundige niveau 4 aan de School voor Zorg en Welzijn Delft.

Pak de kansen die je krijgt

“Wat ik zo leuk vind aan Mondriaan? De school is er voor studenten en daarom vind ik het juist zo leuk dat je hier heel veel kan doen naast school. Ik zit bij de studentenraad, help mee met open dagen en heb meegedaan aan het excellentie project: Health Lab. Ik vind mijn opleiding ontzettend leuk en wil dat ook graag aan andere studenten laten zien. Deze opleiding is heel erg breed, je leert de basisdingen van de verpleging en vervolgens biedt school je veel kansen om je te verdiepen in datgene wat je echt leuk vindt. Er zijn bijvoorbeeld excursies, gastlessen en gastbezoeken aan verschillende zorginstellingen.”

En na school?

“Ik wil na deze opleiding graag nog verder leren op het hbo. Ik ben altijd de jongste geweest dus ik wil zo lang mogelijk blijven leren en me specialiseren. Wat ik precies wil doen weet ik nog niet, maar dankzij de verschillende stages tijdens deze opleiding leer je echt de beroepen kennen die je kan doen. Zo weet je precies wat je aanspreekt, maar ook wat je niet zo leuk vindt. Het is hier bovendien heel makkelijk om door te stromen naar een andere opleiding om je te specialiseren.”

Altijd al iets met zorg

“Ik wist al vrij jong dat ik iets wilde in de zorg. Het is belangrijk voor deze opleiding dat je zorgzaam bent en graag iets wilt betekenen voor anderen. Vroeger wilde ik kraamverzorgster worden, maar toen ik hoorde dat je dan ook bij mensen hun huis schoon moest maken dacht ik: toch maar niet. Nu zit ik helemaal op mijn plek en krijg ik de kans om heel veel verschillende dingen te doen. Mijn ouders zijn allebei zzp’er en in mijn omgeving werkt er niemand in de zorg. Dit komt dus echt vanuit mij en vrienden en familie vinden dit echt bij mij passen. En zo voel ik dat ook!”

Zorg ervoor dat je voor jezelf alles uit de opleiding haalt wat erin zit. Je kan zoveel leren van de docenten en stages, maar daar moet je wel wat voor doen.

De tip van Jade