Schoolambassadeur School voor DAPA 2020

Schoolambassadeur School voor DAPA 2020

“Ik probeer me altijd zo goed mogelijk voor deze school in te zetten, ben enthousiast over de school en dat wil ik ook uitstralen. Misschien dat ik daarom tot ambassadeur ben gekozen, maar er was nog een andere kandidaat. We mochten allebei een motivatiebrief schrijven, ik heb daar een motivatiefilmpje van gemaakt omdat ik last heb van dyslexie en dat is blijkbaar goed overgekomen.” Iris (18) is de ambassadeur van de School voor DAPA.

Een prettige voorbereiding

“Toen ik nog op de middelbare school zat wist ik al dat ik dit wilde gaan doen, daarom heb ik ook een voortraject gevolgd: de NME junior class. Je hebt dan op zaterdag les in het Koorenhuis - waar DAPA ook les krijgt - om daar aan je vaardigheden te werken. Dat is niet verplicht, maar ik vond het wel een prettige voorbereiding. Je leert ook meteen het gebouw kennen en sommige docenten. Ik vind de begeleiding van de studenten hier op school heel goed, maar je moet er wel zelf om vragen. Het is druk en docenten kunnen niet iedereen perfect aanvoelen en in de gaten houden. Dus als je ergens wat extra uitleg of begeleiding nodig hebt, dan moet je dat zelf aangeven.”

70.000 mensen

“Bij DAPA loop je heel veel korte stages, de allerleukste die ik heb gedaan was Toppers in concert, in het Johan Cruijff stadion. Ik moest invallen voor een ander meisje en toen stond ik daar in het backing koor als enige eerstejaars. De Toppers zongen ook een Queen medley, met o.a. ‘We will rock you’, als je dat dan zingt en je ziet 70.000 mensen voor je die allemaal meedoen.. Dat is echt onbeschrijfelijk! Later wil ik dan ook vooral optreden, het liefst in musicals en lesgeven in dans, hopelijk kan ik dat op een mooie manier combineren!”

Als je aan DAPA begint, moet je echt zeker weten dat je het wil doen, want het is hard werken. En blijf jezelf!

De tip van Iris