Assistent mobiliteitsbranche autotechniek

Assistent mobiliteitsbranche autotechniek

“Ik werd door een paar mensen gevraagd om mee te helpen bij het sleutelen aan een motorblok. Dit werk vond ik steeds leuker worden. Daarvan wilde ik wel mijn beroep maken.” Dirk (19) studeert Assistent mobiliteitsbranche autotechniek aan de School voor Autotechniek en Mobiliteit.

“Ik heb het erg naar mijn zin op school. Je hebt heel wat vrijheid als je je best doet. Als je het vraagt, kan je bijvoorbeeld je eigen auto meenemen naar school om aan te sleutelen. Je kan dan ook bij docenten terecht als je vragen hebt.”

Leren in eigen tempo

“Verder kun je ook in je eigen tempo leren”, vindt Dirk. “Je moet de lessen wel volgen, anders ga je achterlopen en kan je je examens niet doen. Ik kom naar school voor een diploma, want daarmee kan je in het vak waarvoor je gekozen hebt een goede baan vinden.”

Uitdagende opdrachten

“Je krijgt ook uitdagende opdrachten, waarbij je een motorstoring moet verhelpen. Je leert eerst de techniek en daarin ga je je steeds verder specialiseren, waardoor je ook klanten kunt adviseren.”

Gezellige sfeer op school

“Ik vind de sfeer op school gezellig. Het is heel leuk om aan auto’s te sleutelen, speciaal aan dure wagens zoals een Audi RS6. Beurtje geven, oliefilter en luchtfilter vervangen, banden verwisselen. Nu werken we alleen nog met benzinemotors. Ik wil na de niveau 1 opleiding door leren naar niveau 4. Dan leer je ook van alles over hybride en elektrische auto’s.”

Droom

“Mijn droom is auto-expert te worden en te gaan werken in een universeel autobedrijf. Dat is een bedrijf waar alle automerken worden verkocht en onderhouden.”

Lees hieronder de tip van Dirk.

Als automonteur moet je goed kunnen samenwerken en niet bang zijn voor vuile handen.

De tip van Dirk