Schoolambassadeur School voor Economie Delft 2020

Schoolambassadeur School voor Economie Delft 2020

“Ik ben al wat ouder dan de meeste studenten op deze school, namelijk 29 jaar. Mijn jongste docent is 24, maar die noem ik gewoon “meneer” hoor. Hij is dus jonger dan ik, en een heel goede docent. Hij neemt de tijd voor zijn studenten en als hij me iets uitlegt, snap ik het vaak in één keer. Veel van mijn klasgenoten zijn nog veel jonger, daar kan ik gelukkig goed mee omgaan want soms zie ik nog wel eens pubergedrag.” Arjan (29) is na een aantal jaar werken begonnen met de opleiding Management assistant en is de ambassadeur van de School voor Economie Delft.

Morgen beginnen?

“Tot vorig jaar werkte ik bij het Paleis van Justitie en daar deed ik veel administratief werk wat soms wel een beetje eentonig was. Ik had het er niet meer echt naar mijn zin en heb het negatieve toen omgezet in iets positiefs. Ik zag het als een aansporing om weer naar school te gaan! Op de website van Mondriaan zag ik de beschrijving van de opleiding tot Management assistant, een heel brede opleiding waarmee je ook breed inzetbaar bent. Ik heb ook nog gedacht aan een financiële opleiding, maar ik kies liever iets waarmee ik overal terecht kan. Toen ik met de school belde kreeg ik een heel leuke verrassing: “Kan je misschien morgen al komen?” werd me gevraagd en ik heb meteen ja gezegd. Ik had al niveau 2 en met mijn zeven jaar werkervaring kon ik direct door naar niveau 4.”

Een eigen bedrijf

“Mijn stage heb ik thuis moeten doen in verband met de corona-crisis, maar dat was goed te doen. Ik had elke week via skype een gesprek met mijn stagebegeleider en ook met mijn collega’s had ik regelmatig contact. Als ik mijn diploma heb dan wil ik eerst lekker met vakantie en daarna ga ik een baan zoeken. Een eigen bedrijf beginnen in de foto- en videografie is ook iets waar ik naar toe wil. Daar ben ik al mee bezig en ik heb zelfs al wat opdrachten binnengekregen.”

Je kan altijd hogerop komen. Kies voor jezelf.

De tip van Arjan