Schoolambassadeur School voor Maatschappelijke zorg en Verzorgende 2020

Schoolambassadeur School voor Maatschappelijke zorg en Verzorgende 2020

“Ik weet eigenlijk niet waarom ik tot ambassadeur van de school gekozen ben. Ik ben nogal gesloten, ik haal wel goede cijfers en maak altijd meteen mijn huiswerk. Dat zie ik als mezelf belonen, om meteen de taken te doen die je hebt liggen. Het neemt ook veel stress weg, je moet het uiteindelijk toch doen, dus waarom niet meteen?” Isabel (17) is de ambassadeur van de School voor Maatschappelijke zorg en Verzorgende.

Werken met ex-gedetineerden

“Ik wist allang dat ik deze kant op wilde. Mensen kunnen helpen heb ik altijd al iets moois gevonden. De opleiding Maatschappelijke zorg valt onder welzijn maar heeft ook een belangrijke zorg-component en dat vind ik er juist leuk aan. We hebben les in bijvoorbeeld agogie, methodiek en psychologie en dat vind ik heel interessante vakken. Ik zit nog in het eerste jaar en heb nog geen stage gevolgd, volgend jaar ga ik dat wel doen. Mijn stageplaats heb ik al uitgezocht, ik ga in De Beukenhof stagelopen en werken met ex-gedetineerden. Er is daar een woongroep en een participatiecentrum waar de bewoners zich bezighouden met allerlei werkzaamheden. Ik geloof dat iedereen wel eens de fout in kan gaan en dat je altijd een tweede kans verdient. Daar wil ik dan ook graag aan bijdragen. Er wordt bijvoorbeeld gedragstherapie aangeboden, samen met de mensen daar kijk je hoe de ex-gedetineerden weer goed terug kunnen keren in de maatschappij.”

Voor de uitdaging gaan

“Ik heb altijd voor de uitdaging willen gaan. Dat heeft ook een beetje met mezelf te maken. Ik ben soms een beetje gesloten en daar wil ik aan werken door uitdagingen aan te gaan waarbij ik dat wel moet doorbreken. Op die manier wil ik aan de wereld laten zien wie ik ben. Zo help ik anderen en mezelf. Later zie ik mezelf werken bij bijvoorbeeld de GGZ, maar helemaal zeker weet ik dat nog niet. Ik ga eerst deze opleiding afmaken en daarna kijk ik wel verder, daarvoor heb ik nog tijd genoeg.”

Zorg dat je niet achteropraakt met je schoolwerk, taken uitstellen leidt vaak juist tot stress.

De tip van Isabel