Over ROC Mondriaan

Over ROC Mondriaan

Wij zijn ROC Mondriaan. Dé mbo-opleider in de regio Haaglanden. Iedereen die wil leren is welkom bij ons. Wij leiden jong en oud op tot de zelfbewuste vakmensen die Nederland zo hard nodig heeft. Dat doen we met hart en ziel.

Wij geloven dat iedereen waardevol is en bijdraagt aan onze samenleving. We bieden onze studenten een veilige plek waar zij uitgroeien tot de beste versie van zichzelf. We zien ze en weten wat ze nodig hebben.

Dat doen we niet alleen. Dit doen we samen met het werkveld en onze partners in de regio. We nemen initiatief en vernieuwen het onderwijs. Zo sluit ons werk aan op ontwikkelingen in het vak en de maatschappij. Dat is onze kracht.

We durven verder te kijken dan wat vandaag nodig is. Onze studenten bouwen aan de samenleving van morgen. Daar zijn we trots op!

Onze belofte aan studenten

Wij zijn dé school voor jouw toekomst. Wij leiden je op voor het échte werk. Als vakman of vakvrouw. We bieden opleidingen die naadloos aansluiten op de praktijk. Je doet echte ervaring op bij bedrijven en instellingen in de buurt. Onze topdocenten leren jou de kneepjes van het vak. We zorgen dat jij je talent kan inzetten in een baan waar je onmisbaar bent.

Professionals als jij blijven leren. Daarom ben je altijd welkom om verder te leren. Je leven lang.
Je maakt het met Mondriaan

Kerncijfers

  • +/- 260 opleidingen

  • 25 scholen

  • Ruim 18.500 mbo-studenten

  • Ruim 6.000 cursisten educatie en volwassenonderwijs

  • Meer dan 2.400 medewerkers

  • Meer dan 50 samenwerkingsverbanden met beroepspraktijk

Onderwijs en educatie bij ROC Mondriaan

Het onderwijs van ROC Mondriaan wordt verzorgd op 26 scholen die studenten een vertrouwde leeromgeving bieden. Deze scholen zijn verspreid over vijf campussen in Den Haag (Leeghwaterplein, Koningin Marialaan, Tinwerf, Aspasialaan) en Delft (Brasserskade). Ook heeft Mondriaan vestigingen in Leiden en Naaldwijk.

Bij ROC Mondriaan kunnen studenten kiezen uit 260 mbo opleidingen op verschillende niveaus (2, 3 of 4). Studenten kunnen onze opleidingen voltijd volgen als beroepsopleidende leerweg (bol) of in deeltijd naast het werk als beroepsbegeleidende leerweg (bbl).

Daarnaast biedt Mondriaan entree-opleidingen aan en onderwijs en educatie voor volwassenen:

In verbinding met de beroepspraktijk en de samenleving

Mondriaan wil dat studenten zich kunnen ontwikkelen tot vakkundige beroepsbeoefenaars en verantwoordelijke burgers. Dat doen we niet alleen. Onze scholen werken nauw samen met de beroepspraktijk, de overheid en talloze maatschappelijke organisaties en initiatieven.

Die verbinding met beroepspraktijk en maatschappij krijgt op allerlei manieren vorm. Je ziet die terug in de Adviesraden, die zijn gegroepeerd rond onze scholen en bestaan uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Maar ook in de ruim 50 samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven, zoals in het Techniek Innovatie Huis.
.
ROC Mondriaan ondersteunt ook maatschappelijke initiatieven met de stages van studenten. Daardoor kom je de studenten van ROC Mondriaan overal tegen. Een win-win situatie: studenten leren in de praktijk én dragen een steentje bij in de samenleving.

Zo werkt ROC Mondriaan intensief samen met ADO Den Haag vanuit verschillende opleidingen:

  • Ongeveer 60 studenten Beveiliging volgen jaarlijks de opleiding tot steward. Onder begeleiding worden ze ingezet bij de thuiswedstrijden.

  • Jaarlijks lopen zo’n 30 studenten Hotel management stage bij de hospitality afdeling.

  • Studenten Bouw en Infra hebben een technische rol bij de op- en afbouw van evenementen in het stadion.