Travel en Hospitality

Travel en Hospitality

“Mijn ouders hebben elkaar op Kreta leren kennen, mijn moeder is Nederlandse en werkte daar als hostess en mijn vader is Grieks. Zelf spreek ik de Griekse taal ook en dat is een groot voordeel, zeker als je daar stage gaat lopen.” Eva (19) doet de opleiding zelfstandig medewerker Travel en Hospitality op de School voor Toerisme en Recreatie.

Drie Open Dagen

“Ik woon in Gouda en wist eerst niet zeker of ik mijn opleiding in Den Haag of Rotterdam wilde volgen. Daarom ben ik naar drie Open Dagen gegaan, dus niet alleen die van Mondriaan, maar ook die van Zadkine en Albeda. Toen ik het schoolgebouw aan de Helenastraat zag, wist ik het eigenlijk meteen. Het gebouw van Toerisme en Recreatie is een heel knus gebouw met een eigen sfeer in een leuke wijk. Echt iets voor mij! De keus was daarom snel gemaakt. Ik blijf daarom nog graag even hier, ik zit nu in het derde en laatste jaar van mijn opleiding op niveau 3 en volgend jaar wil ik verder met niveau 4. Daarna denk ik dat ik hbo ga doen, maar misschien loop ik wel tegen een leuke baan aan.”

Stage op Kreta

”Mijn eerste stage was echt geweldig, die was op Kreta in een hotel waar ik al eens eerder was geweest. Ik zat bij mijn moeder in de auto toen we het hotel zagen. Ik ben uitgestapt en heb binnen gevraagd of er misschien plaats was voor stagiairs. Zo had ik dus al het eerste contact gelegd, toen ik een stageplaats ging zoeken was dat allemaal snel geregeld. Ik heb gewerkt op de receptie van de spa en heb er een leuke tijd gehad. De spa is daar geopend van 11 tot 7 uur, dus ik hoefde niet ’s avonds of ’s nachts te werken. Dat was wel fijn, ik heb namelijk een lichamelijke beperking waardoor het voor mij wat lastiger is om te lopen en ook acht uur lang achter een receptie staan is dan ook best zwaar. Toch laat ik mij er niet door tegenhouden. Nu loop ik stage bij TUI en daar heb ik een kantoorfunctie waar ik enorm veel van leer. Toch zou ik liever weer bij de receptie staan, vanwege het persoonlijk contact dat je daar met de mensen hebt. Het is wel zwaarder, maar ook zoveel leuker.”

Als je graag je enthousiasme op anderen overbrengt, help de school dan mee met voorlichtingen.

De tip van Eva