Specialist Mode - Maatkleding

Specialist Mode - Maatkleding

“Ik heb de meeste kanten van het modevak geleerd omdat ik ben doorgestroomd vanaf niveau 2. Praktijkervaring is onmisbaar dus we lopen veel stages. De school gaf toestemming voor mijn buitenlandstage in New York City vanwege mijn aanwezigheid, goede cijfers en werkhouding." Esmee (22) studeert Specialist mode - maatkleding op het Leeghwaterplein.

"Mijn stage was bij Christy Rilling Studio. Via Christy Rilling, de personal tailor (kleermaker) van superberoemde mensen ontmoette ik sterren van de tv en film en werd deel van hun Kleermakersteam. Stel je voor, je werkt als stagiaire mee aan de garderobe van mensen als voormalig first lady Michelle Obama , Bruce Springsteen en plusmodel Ashley Graham. Daarnaast werkte ik op de set van fotoshoots voor bijvoorbeeld VOGUE USA."

Wou altijd al kleermaker worden

Opleidingen in de mode worden steeds populairder. Esmee: “Het vak wordt weleens onderschat, maar let op: het is echt een professioneel beroep met een technische kant, stoffenkennis, de commerciële kant en het productieproces. De topmodel- en andere modeprogramma’s stimuleren die belangstelling denk ik, maar zelf wist ik altijd al dat ik kleermaker wou worden. Dat kwam door mijn oma. Als klein meisje had ik de leukste kleren van de klas. Mijn oma maakte die zelf voor mij. ‘’Dat ga ik later ook doen’’, dacht ik toen al. Het was een heel speciaal moment toen zij mij in Amerika kwam opzoeken.

Overal vriendinnen

Ik kom uit een klein dorpje. Door de stage in New York City ben ik best wereldwijs geworden. Je leert hoe je jezelf moet redden en ook veel over het productieproces en het belang van netwerken. Bovendien heb ik door mijn verblijf in de meidenresidentie over de hele wereld vriendinnen gemaakt. Dat wordt dus veel reizen, heerlijk! En het mooiste van alles is: mij is een baan aangeboden in New York zodra ik klaar ben met de studie!"

Lees hieronder de tip van Esmee.

"Werk aan je netwerk, zonder de juiste contacten kom je nergens. Verder is je personal attitude, dus een goede werkhouding, bepalend voor je toekomst."

De tip van Esmee