Onderwijsassistent School voor Mode

Onderwijsassistent School voor Mode

Fatima Gündüz kwam in 2010 vanuit Turkije naar Nederland. “Nederlands sprak ik niet. Om de taal te leren heb ik eerst een inburgeringscursus gevolgd. Pas daarna kon ik starten met een mbo niveau 2 opleiding bij de School voor Mode. Ik heb in zes jaar het hele traject van niveau 2 tot en met 4, Specialist mode maatkleding, gevolgd. Voor mode heb ik gekozen omdat ik dat een leuk vak vond en omdat ik handig ben met stoffen. Nu ondersteun ik de vakdocent tijdens de lessen.” Fatima (33) is onderwijsassistent bij de School voor Mode op het Leeghwaterplein.

“De opleidingen bij mode zijn heel praktijkgericht. Je hebt veel vrijheid, maar je moet wel opdrachten goed kunnen inplannen. Je ontmoet er veel creatieve studenten met één passie: mode. Je leert kleding maken zoals pantalons, rokken, jurken, colberts en mantels. Ook krijg je patroontekenen, textielkennis en kledingtechniek, zeg maar hoe je een kledingstuk in elkaar moet zetten.”

Ideeën uitwerken

“De lessen worden gegeven door heel goede vakdocenten. Je kunt je ideeën over mode uitwerken en je leert een collectie samenstellen. Zo heb ik samen met een medestudent een collectie gemaakt voor de modeshow in het Kurhaus. Bij zo’n opdracht is het handig als je elkaar aanvult. Zij was heel erg creatief en ik beheerste de techniek en kan heel precies werken.”

Lesgeven trok mij aan

“In mijn stage heb ik hier op school lesgegeven. Dat is wel iets wat me aantrok. Toen ik de vacature van onderwijsassistent bij mode zag, heb ik gelijk gesolliciteerd. Naast het assisteren tijdens de lessen, beheer ik ook de stoffenwinkel beneden. In de toekomst wil ik de docentenopleiding gaan doen. Daarmee kan ik zelfstandig in het vak mode lesgeven.”

Lees hieronder de tip van Fatima

Tijd is belangrijk. Dus je moet goed kunnen plannen en niet in de stress schieten.

De tip van Fatima
Lees het hele verhaal van