bol en bbl

bol en bbl

Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Er zijn twee varianten waarin je een mbo-opleiding kan volgen: bol en bbl. Dit worden ook wel leerwegen genoemd. Op onze website staat bij iedere opleiding duidelijk of deze in bol, bbl of bol en bbl wordt aangeboden. Wat is bol? En wat is bbl? Op deze pagina vind je meer uitleg over deze twee leerwegen.

Bol: School en stage
Bol is een afkorting voor beroeps opleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ga je vijf dagen per week naar school en loop je één of meer periodes stage bij een bedrijf om praktijkervaring op te doen.

Bekijk hier onze bol-opleidingen

Bbl: Werken en leren
Bbl is een afkorting voor beroeps begeleidende leerweg. Bij een bbl-opleiding werk je bij een bedrijf en ga je daarnaast één of twee dagen per week naar school. Om een bbl-opleiding te doen moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Door die erkenning weet je zeker dat je het vak goed leert in de praktijk.

Bekijk hier onze bbl-opleidingen. 

Ik heb gekozen voor bbl, dan kan ik geld verdienen en studeren tegelijk.

Roos, wordt allround kapper

Wat past bij jou?

Bol of bbl?
Heb je nog vragen over het verschil tussen bol en bbl? Of wil jij weten welke leerweg het beste bij jou past? Neem dan contact op met ons Studie Info Punt.

E-mail: stip@rocmondriaan.nl

Stage lopen of werken bij een erkend leerbedrijf
Studenten mogen alleen stage lopen of werken bij een erkend leerbedrijf. Dat geldt zowel voor bol- als bbl-studenten. Een bedrijf kan worden erkend als leerbedrijf op basis van bepaalde voorwaarden, die zijn vastgesteld door de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Door die erkenning weet je zeker dat je het vak goed kunt leren in de praktijk.

Kijk op Stagemarkt.nl voor een erkend leerbedrijf.