Studenten over de grenzen

3 februari 2023

Owen (20) volgt op de International Hotel and Management School de opleiding Manager Ondernemer Horeca (Engelstalig). Vorig jaar heeft hij via Eramus+ stage gelopen in Spanje waar hij zich in zijn vakgebied en ook persoonlijk verder heeft kunnen ontwikkelen. Dit is het derde deel, de verhalen van Dominique en Bram) verschenen al eerder. Wil je meer weten over internationale mogelijkheden, kijk dan op deze site voor handige informatie.

Vijfsterrenhotel aan zee

Owen: “Ik heb stage gelopen in Barcelona, bij een vijfsterrenhotel aan de Olympische haven, vlak bij zee dus. Ik was daar vijf maanden lang, van augustus t/m december. In het begin was het er natuurlijk heel erg warm, maar het hotel had gelukkig airconditioning want ik stond altijd in pak achter de balie. Daar gaf ik informatie over de stad, over restaurants en hield ik taxi’s aan voor de gasten. Ik zit in het vierde jaar van mijn opleiding en heb vanaf het begin al Spaanse les. Voor mijn vertrek heb ik nog wel wat extra lessen “hotel-Spaans” gekregen zodat ik allerlei vaktermen goed wist.”

Voorbereiden op de reis

“Mijn leraren op de Koningin Marialaan hebben me ook geholpen met verschillende documenten. Ik had bijvoorbeeld een NIE-nummer nodig (Número de Identificación de Extranjeros), dat is een nummer dat je als buitenlander in Spanje nodig hebt om bijvoorbeeld een bankrekening te openen. Ik had dat nodig voor mijn stagevergoeding. Een sociaal verzekeringsnummer moet je ook hebben zodat je daar verzekerd bent voor ziektekosten, maar daar heb ik gelukkig geen gebruik van hoeven maken. Een huis heb ik gevonden via Spot a home en dat deelde ik met een studente van mijn eigen school. Het was niet goedkoop, maar wel lekker centraal; met de fiets zat je in tien minuten in het centrum. Barcelona begint steeds meer een fietsstad te worden.”

Zelfstandiger worden

“Bij de aanvraag voor Erasmus+ moest ik ook een stukje schrijven over hoe ik er zelf in stond, wat ik hoopte te leren. Ik schreef dat ik zelfstandiger wilde worden, dat was ik vorig jaar een stuk minder dan nu. De eerste weken had ik ook best last van heimwee, maar na de tweede week voelde ik me steeds meer thuis. Ik leerde er meer mensen kennen, wist bij welke bankmedewerker ik goed terecht kon met vragen en zo werd het steeds leuker. Toen de vijf maanden er eenmaal op zaten, vond ik het echt jammer. Ik had er eigenlijk nog wel langer willen blijven. In mijn vrije tijd ging ik veel sightseeing doen; ik kon kiezen tussen werken van 7:00 tot 15:00 uur of van 15:00 tot 23:00 uur. Ik heb daar veel vrienden gemaakt: van het hotel, van school die in andere hotels werkten en er was een bar waar heel veel Erasmus+ studenten kwamen. Het weer is er heerlijk en de mensen zijn heel gastvrij. Volgend jaar wil ik naar de Hogere Hotelschool en als ik dan weer stage ga lopen, dan is Spanje zeker een optie!”

Meer nieuws lezen

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten