Store Manager

Store Manager

Retail is meer dan werken in een winkel

De opleiding Store Manager is de eerste mbo retail opleiding van Nederland waar je volledig in de praktijk wordt opgeleid. Jouw klaslokaal is één van de Jeans Centre filialen in Westfield Mall of The Netherlands en/of Delft centrum. Na het behalen van jouw diploma (Manager Retail), ben je klaar voor de winkel van de toekomst!

De opleiding Store Manager is onderdeel van Blue School, de nieuwe retail school van ROC Mondriaan en mboRijnland. Samen met Jeans Centre en vele andere partners, leiden wij jou op tot de nieuwste generatie retailprofessionals.

Je leert in de praktijk!

We stomen je klaar tot Store Manager op basis van vijf pijlers: Sales, Retail & Innovation, Hospitality, Denim en Personal Development. Je krijgt veel verantwoordelijkheden en er zijn verschillende rollen. Denk aan: visual merchandiser, adviseur en verkoopspecialist.

De opleiding duurt drie jaar en iedere 10 weken ga je een challenge aan. Om deze op te lossen krijg je trainingen van professionals, voer je opdrachten uit in o.a. Westfield Mall of The Netherlands en loop je stage in één van de Jeans Centre filialen.
Blue School staat voor service, advies geven, communicatie en productkennis met oog voor sustainability, mensenkennis en de beste verkooptechnieken. Ook leer je tijdens de opleiding alles over de nieuwste manier van winkelen. Retail is een beleving, dus alle zintuigen moeten geprikkeld worden.

Omdat jij centraal staat is het ook mogelijk je eigen ideeën voor lesmateriaal in te brengen. Heb je iets gezien of gelezen waar je meer over wilt leren en heeft het een toegevoegde waarde? Dan gaan we samen met jou op zoek naar de juiste manier om je die expertise eigen te maken.

Het eerste jaar

De studiejaren zijn opgedeeld vier periodes van tien weken. In het eerste jaar ga je vooral aan de slag met de basiskennis die je nodig hebt als Store Manager. Zo krijg je “challenges” op het gebied van hospitality & sales, word je getraind in het voeren van verkoopgesprekken en leer je omgaan met de nieuwste afrekensystemen en word je getraind door de beste professionals op het gebied van visual merchandising.

Daarnaast is een schoolweek totaal anders dan andere opleidingen! Je start op maandag op school. Op dinsdag loop je stage in een Jeans Centre filiaal bij jou in de buurt en op woensdag ga je aan de slag met je challenges op school, krijg je gastlessen of ga je op bedrijfsbezoek. Op donderdag krijg je les in één van de Jeans Centre filialen in Westfield Mall of The Netherlands en/of Delft Centrum. De week sluit je af door op vrijdag stage te lopen in “jouw” Jeans Centre filiaal.

Wat maakt deze opleiding méér dan mbo?

Ga je deze opleiding volgen? Dan krijg je, naast Jeans Centre en Westfield Mall of the Netherlands, veel te maken met grote namen als Garcia, Hilton en WeFashion. Door onze samenwerking met deze merken met internationale allure krijg je de kans om aan de meest innovatieve projecten mee te werken. Daarnaast ben je altijd verzekerd van een stageplaats.

Blue School

Wist je dat...

we je op locatie meer kunnen vertellen over de opleiding en je hierover, en meer, informatie kunt vinden op de website van Blue School?

Kijk hier voor meer informatie

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kader, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • mbo-diploma Verkoopspecialist, niveau 3

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Intake

Een motivatiebrief, sollicitatiegesprek en bootcampday behoren tot de aannameprocedure.

Eigenschappen

Voor deze opleiding heb je een goede motivatie nodig. Je moet echt in de retail willen werken. Je hebt daarnaast een servicegerichte instelling en je kunt goed met collega’s omgaan. Je beschikt over uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden. Je kunt zelfstandig werken.

Opleidingsprogramma

Challenges & Vakken

Om de “challenges” goed af te ronden krijg je gastlessen, trainingen, les op school en voer je opdrachten uit in de winkel en in The Mall of The Netherlands. Je krijgt ook les in vakken als Commerciële economie, Bedrijfseconomie, Management en Voorraadbeheer. Daarnaast volg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken helpen je met je algemene ontwikkeling.

Maar je mag ook zelf je eigen idee inbrengen! Heb jij iets gezien of gelezen en wil je daar meer van leren en heeft het een toegevoegde waarde? Dan gaan wij met jou opzoek naar de juiste manier om je die expertise eigen te maken!

Waar volg je de lessen

In de Jeans Centre filialen, in The Mall Of The Netherlands of Delft Centrum, bij partnerbedrijven en op school.

Wat voor docenten kan je verwachten

Naast docenten krijg je les, word je getraind door de Store Managers die de Jeans Centre filialen runnen en krijg je trainingen van de beste professionals op hun vakgebied. En natuurlijk krijg je je eigen studieloopbaanbegeleider en coach.

Informatie per locatie

Brasserskade 1

Niveau 4
3 jaar
augustus
bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Brasserskade 1

Bekijk deze locatie

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Retailmanager

Niveau 4, bbl Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen of neem direct contact met ons op via:

School for Business & Law: info.mbs@rocmondriaan.nl of bel ons via 088 666 3700.

Op zoek naar een specifieke opleiding?