Store Manager

Store Manager

Ben jij ondernemend, houd je van het aanpakken én kun je goed met mensen omgaan? Dan is de opleiding Store Manager iets voor jou! Je leert alles over retail en de nieuwste manier van winkelen. Jouw klaslokaal is één van de Jeans Centre Filialen in Westfield Mall of The Netherlands en/of Delft Centrum. Hierdoor leer je alle skills in de praktijk en ben je aan het einde van deze opleiding klaar om zelf als Store Manager een winkel te leiden.

Jouw schoolweek is totaal anders dan andere opleidingen! Stel je voor: je start op maandag met lessen op school. Op dinsdag loop je stage bij jou in de buurt en op woensdag ga je aan de slag met je challenges op school, krijg je gastlessen, of ga je op bedrijfsbezoek. Op donderdag krijg je les in één van de Jeans Centre filialen in Westfield Mall of The Netherlands en/of Delft Centrum. Op vrijdag loop je stage in jouw ‘eigen’ filiaal.

In plaats van vakken, volg je bij ons challenges (modules) zoals hospitality, logistiek in de winkel, customer journey en leidinggeven. Natuurlijk krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Daarnaast zijn er heel veel interessante gastlessen en trainingen, krijg je les in de winkel en je voert opdrachten uit in Westfield The Mall of The Netherlands óf het centrum van Delft. Ook leer je alles over de nieuwste manier van winkelen. Tegenwoordig shoppen we veel online, dus Retail van nu is een beleving. Hierbij moeten alle zintuigen van de klant worden geprikkeld.

Bij deze opleiding mag je ook zelf jouw eigen idee inbrengen! Heb jij iets gezien of gelezen en wil je daar meer over leren en draagt het bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Dan gaan wij samen met jou ontdekken hoe jij een expert kunt worden op dat gebied!

Je wordt klaargestoomd tot Store Manager op basis van een aantal pijlers:

· Verkoop
· Innovaties
· Gastvrijheid
· Productkennis
· Persoonlijke ontwikkeling

We werken samen met merken met internationale allure. Daardoor krijg je de kans om aan uitdagende projecten mee te werken. Daarnaast ben je altijd verzekerd van een stageplaats.

Waar kun je werken?
Je kunt na deze opleiding gaan werken en aan de slag als Store Manager of leidinggevende in een winkel.

Store Manager

Wist je dat...

de studenten vier keer per jaar een challenge hebben?

Lees hier meer!

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kader, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • mbo-diploma Verkoopspecialist, niveau 3

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Intake

Een motivatiebrief, sollicitatiegesprek en bootcampday behoren tot de aannameprocedure.

Eigenschappen

Voor deze opleiding heb je een goede motivatie nodig. Je moet echt in de retail willen werken. Je hebt daarnaast een servicegerichte instelling en je kunt goed met collega’s omgaan. Je beschikt over uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden. Je kunt zelfstandig werken.

Opleidingsprogramma

De opleiding duurt drie jaar. De studiejaren zijn opgedeeld in vier periodes van tien weken. In het eerste jaar ga je vooral aan de slag met de basiskennis die je nodig hebt als Store Manager. Zo krijg je challenges op het gebied van gastvrijheid en verkoop, word je getraind in het voeren van verkoopgesprekken en leer je omgaan met de nieuwste systemen.

Je wordt getraind door de beste professionals op het gebied van het presenteren van de etalage, schappen en uitstraling van de winkel. Je krijgt les in de Jeans Centre filialen, in Westfield Mall Of The Netherlands of Delft Centrum, bij partnerbedrijven en op school.

Informatie per locatie

Business & Law Vaz Diasdreef 5

Niveau 4
3 jaar
augustus
bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Vaz Diasdreef 5

Bekijk deze locatie

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Retailmanager

Niveau 4, bbl, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen of neem direct contact met ons op via:

School for Business & Law: info.mbs@rocmondriaan.nl of bel ons via 088 666 3700.

Op zoek naar een specifieke opleiding?