Interview opleiding Store Manager

Sophie is studente en volgt de opleiding Store Manager. Eloisa is docent bij deze unieke opleiding waar er hybride wordt geleerd. In deze opleiding word je namelijk opgeleid in de praktijk. Les krijgen op een praktijklocatie of op school, volledig samenwerken met het Jeans Centre en meteen vanaf dag 1 echte praktijkopdrachten doen maakt deze opleiding voor studenten zo bijzonder. Sophie en Eloisa delen hier hun ervaringen over deze opleiding.

Sophie: “Deze opleiding is heel erg praktijkgericht en dat vind ik prettig, ik vind het het leukste dat je drie keer per week stage loopt en dat je vaak in de winkel bezig bent met de challenges. Onbewust leer je eigenlijk heel veel.”

Eloisa vult daarop aan:“Wij hebben een leslokaal boven in de winkel bij het Jeans Centre, er wordt ter plekke lesgegeven. Iedere periode wordt er een challenge geschreven wat past bij de kerntaken. Ze leren niet alleen waar fashion merchandise over gaat bijvoorbeeld, maar ze moeten in de winkel ook de opdrachten meteen uitvoeren. Dit vind ik heel uniek.”

De studenten hebben vier keer per jaar een challenge. Dit zijn korte opdrachten met iedere periode een grote eindopdracht, de challenge. Deze opdrachten voeren studenten direct uit in de winkel en ze maken verbetervoorstellen. Dit doen studenten bij het Jeans Centre, dus niet alleen een casus op papier, maar direct uitvoeren en uittesten of het werkt.

Eloisa zegt daarover: “Ik denk dat studenten van de opleiding Store Manager veel ervaring krijgen door het zelf te beleven. Ze leren zoveel zonder dat ze het direct door hebben. Pas tijdens een driehoeksgesprek valt het kwartje, van ohja, wauw, dat heb ik al allemaal geleerd.” Sophie vult daarop aan: “De eerste dag was bijvoorbeeld een bootcamp met opdrachten, ik heb nog nooit zo gezweet. Je gaat het gewoon doen en je ziet wel waar je uitkomt, daar leer je heel veel van.”

Studenten leren van alles over retail, fashion en werken in de winkel. Ze leren over verkooptechnieken, het creëren van een shopbeleving, marketing, verkoopcijfers en online winkelen. En dit alles doen ze in een van de winkels van het Jeans Centre. Leren, uitproberen en oefenen in de winkel.

Mocht een student twijfelen over het volgen van deze opleiding dan zegt Sophie het volgende; “Als je regie wil hebben over een winkel of personeel, dan vind ik dit heel leuk, want je gaat zoveel meer zien en ik kan meekijken met storemanagers. Als je echt iets wil met mensen en het begeleiden van personeel, dan is dit wel echt een leuke opleiding!”

Eloisa zegt:“Je ziet dat studenten na iedere challenge steeds meer durven. Dat werkt heel positief.”

Wil je meer weten over de opleiding Store Manager? Bekijk de opleiding.

image