Retailmedewerker (NT2)

Retailmedewerker (NT2)

De opleiding Retailmedewerker (NT2) is voor studenten die nog niet zo lang in Nederland zijn of voor wie Nederlands niet de eerste taal is. Het is hetzelfde als de opleiding Retailmedewerker maar er zijn extra taallessen. Dat is belangrijk voor studenten die van mbo Entree, een taalschool of ISK komen.

In de opleiding werk je aan het verbeteren van jouw Nederlandse taal en leer je alles wat belangrijk is voor het beroep. Een retailmedewerker werkt in een winkel en helpt klanten. Bijvoorbeeld door advies te geven over een product. Een retailmedewerker zorgt er ook voor dat een winkel er netjes uit ziet en dat de administratie goed is. De taal goed kunnen spreken en schrijven is dus belangrijk voor dit beroep. Daarom helpen wij jou daar extra mee.

Naast de extra taallessen leer je in deze opleiding ook:

  • Hoe je klanten ontvangt en een verkoopgesprek voert
  • Hoe je (online) vragen en klachten aanneemt
  • Hoe je producten bestelt, ontvangt en verwerkt
  • Hoe je producten presenteert in de winkel
  • Hoe je ervoor zorgt dat er voorraad in het magazijn is
  • Hoe je met de kassa werkt

Bij de opleiding Retailmedewerker (NT2) mag je gratis boeken lenen in de bibliotheek van onze school. Hieronder zie je hoe andere studenten de lessen en de bibliotheek vinden:


Wat kun je doen met het diploma?

Met het diploma kun je op veel plekken werken. Bijvoorbeeld in een kledingwinkel, een drogisterij, een bakker of in een bouwmarkt. Je kan er ook voor kiezen om een opleiding te doen op een hoger niveau, bijvoorbeeld de opleiding Retailmedewerker op mbo-niveau 3 die ook op onze school is.

Praktische informatie

Vooropleiding

• vmbo-diploma (basisberoepsgerichte leerweg)
• Entree-diploma
• ISK of ESK

Kosten

Als je achttien bent moet je verplicht lesgeld (voor een BOL-opleiding) of cursusgeld (voor een BBL-opleiding) betalen. De overheid bepaalt elk jaar hoeveel geld je moet betalen. Lees hier meer over de kosten.

Andere kosten:
Soms moet je ook geld betalen voor het vervoer naar je stage. Die kosten moet je zelf betalen. Er zijn ook kosten voor boeken, schoolspullen en soms voor activiteiten. Je kan bij de opleiding of tijdens de intake vragen wat de kosten zijn.

Eigenschappen

Voor deze opleiding is het belangrijk dat je de Nederlandse taal al een beetje kan spreken (A1 of A2 niveau) en dat je sociaal bent.

Intake

Als je je aanmeldt voor de opleiding nodigen wij jou uit voor een leestoets om te kijken wat jouw taalniveau is. Daarna heb je samen met een intaker een gesprek om te bespreken of de opleiding bij jou past. In het kennismakingsgesprek kun je al jouw vragen over de opleiding stellen. Als je eerder vragen hebt kan je altijd mailen naar business.support@rocmondriaan.nl of bellen naar 088 – 666 3540.

Informatie per locatie

Business & Retail Waldorpstraat 41

Niveau 2
1,5 á 2 jaar
aug, febr
bbl & bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Waldorpstraat 41

Bekijk deze locatie

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op.

Vragen aan de School for Business & Retail kun je stellen via mail info.bu@rocmondriaan.nl, telefoon (088 666 3540) of Whatsapp (0615274683).

Op zoek naar een specifieke opleiding?