Niveau 4 BBL 1 jaar

Praktijkopleider

Wil je studenten begeleiden, kies dan na je mbo 4 opleiding voor Praktijkopleider
Wat leer je bij

Praktijkopleider

Als praktijkopleider werk je in een organisatie (leerbedrijf) in de zorgsector die studenten opleidt. In kleine organisaties wordt de functie vaak gecombineerd met uitvoerende of leidinggevende taken. Het takenpakket is zowel uitvoerend als ondersteunend. Een praktijkopleider is sterk communicatief ingesteld. Je werkt met studenten, werkbegeleiders, managers/beleidsmakers en onderwijsvertegenwoordigers. Daarvoor moet je snel kunnen schakelen. Verder is een leergierige en open houding nodig evenals geduld en doorzettingsvermogen. Je moet goed kunnen omgaan met verschillende relaties. Je bent objectief, goed in knopen doorhakken en het doen van beoordelingen. Je werkt planmatig en methodisch. Je zorgt ervoor dat studenten in het leerbedrijf werk uitvoeren dat past binnen het BPV-beleidsplan.

Let op: Voor de bbl-opleiding kun je je uitsluitend aanmelden als je een werkgever hebt.

Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

  • Diploma mbo niveau 3

Hoe verloopt de intake voor deze opleiding?

Voor deze bbl-opleiding kun je uitsluitend worden aangemeld door je werkgever (een erkend leerbedrijf).

Nadat je bent aangemeld, ontvang je hiervan een bevestiging en de vraag om een aantal zaken naar ons op te sturen, zoals een kopie van je rapport en/of diploma en cijferlijst, een ingevulde intakevragenlijst en een doorstroomformulier indien van toepassing.

Vervolgens word je uitgenodigd voor een intakeactiviteit. Tijdens deze activiteit krijg je informatie over de opleiding die je hebt gekozen. Verder vragen we naar je achtergrond en ervaringen. Welke vooropleiding en eigenschappen je precies nodig hebt, verschilt per opleiding.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Het cursusgeld voor een bbl-opleiding niveau 3 of 4 is dat € 582,00.

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding.

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor zorgvragers en stagiaires. Je bent communicatief vaardig. Je kunt je goed inleven in vragen en behoeftes van studenten, werkbegeleiders, managers/beleidsmakers en onderwijsvertegenwoordigers. Daarbij zijn geduld en collegialiteit belangrijk.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Je bent in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • Je stageadres of werkgever kan vragen om een Hepatitis B-vaccinatie
Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Verder studeren

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen